ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Τουρκία κατασκευάζει σύστημα αεράμυνας λέιζερ

Η Τουρκία κατασκευάζει σύστημα αεράμυνας λέιζερ

Η Τουρκία ετοιμάζεται να δημιουργήσει τα δικά της όπλα λέιζερ, σχεδιασμένα να εγκατασταθούν σε πολεμικό πλοίο και να καταστρέφουν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αναγνώρισης.

Το έργο επιμελείται  το Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής έρευνας της Τουρκίας (TÜBİTAK), σε συνεργασία με την Aselsan και πανεπιστήμιο Bilkent.

Οι εργασίες για το έργο που είναι προϋπολογισμού 120 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο.

Ο προγραμματισμός προβλέπει δύο πιλοτικά μοντέλα λέιζερ, από τα οποία θα επιλεγεί το καλύτερο και θα τεθεί σε λειτουργία.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί μηχανικοί έχουν δοκιμάσει με επιτυχία το πρώτο πρωτότυπο όπλο λέιζερ High Power Laser Weapons System. Είχαν τη δυνατότητα να χτυπήσουν με επιτυχία το στόχο, παρά την κίνηση της πλατφόρμας, πάνω στην οποία είχε εγκατασταθεί (με προσομοίωση της κίνησης του πλοίου). Οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε εργαστήρια του TÜBİTAK.

Σχέδια για τη δημιουργία όπλων λέιζερ, εκτός από την Τουρκία, έχουν εκπονηθεί από το Ισραήλ, τη Ρωσία, τη Γερμανία και την Κίνα.

Τα τελευταία χρόνια, η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει εστιάσει την προσοχή της στο σχεδιασμό και την κατασκευή δικών της προϊόντων. 

Η Τουρκία παρέχει επί του παρόντος στην άμυνα το 54% των αναγκών της. Μέρος της παραγωγής των τουρκικών εταιρειών, εξάγονται, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, τακτικής αναγνώρισης ελικόπτερα και άλλα ελαφρά όπλα.

Οι τουρκικές εταιρείες που εμπλέκονται στον τομέα της αεροναυπηγικής και άμυνας αύξησαν τις εξαγωγές τους κατά 18,7 τοις εκατό, σε 1,64 δις δολάρια το 2014, σύμφωνα με στοιχεία της συνέλευσης των Τούρκων Εξαγωγέων. 

Τα τούρκικα προϊόντα έχουν απήχηση στην αφρικανική αγορά, όπου προωθούνται από επισκέψεις κυβερνητικών κλιμακίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.