ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Έρευνα για σαμποτάζ σε τουρκικά μαχητικά – Συνελήφθησαν δύο αξιωματικοί

Τουρκία: Έρευνα για σαμποτάζ σε τουρκικά μαχητικά – Συνελήφθησαν δύο αξιωματικοί

Μια έρευνα έχει ξεκινήσει στην Τουρκία, μετά από δύο περιστατικά με «πειραγμένα» καλώδια σε αεροσκάφη της ΤΗΚ στην αεροπορική βάση της Σμύρνης. Οι στρατιωτικοί εισαγγελείς διερευνούν την πιθανότητα σαμποτάζ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Στην πρώτη περίπτωση εντοπίστηκε ένα κομμένο καλώδιο κατά την διάρκεια του τελικού ελέγχου, πριν από την πτήση σε στρατιωτικό τζετ. Το περιστατικό συνέβη πριν δύο μήνες, αλλά στις 9 Φεβρουαρίου ακολούθησε και δεύτερο.

Δύο αξιωματικοί, στους οποίους ανατέθηκε η διενέργεια τεχνικού ελέγχου σε άλλο πολεμικό αεροσκάφος, ανακάλυψαν ότι καλώδια που αποτελούσαν τμήμα του μηχανισμού προσγείωσης κάτω από τις δύο αεροτομές ήταν κομμένα! Οι δύο αξιωματικοί, που γνώριζαν ήδη για το πρώτο περιστατικό, ειδοποίησαν τους ανωτέρους τους.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι και οδηγήθηκαν σε στρατιωτικό δικαστήριο με την κατηγορία της εκ προθέσεως καταστροφής στρατιωτικής περιουσίας. Το δικαστήριο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο άνδρες, καθώς δεν προέκυψε η ενοχή τους από γραπτά ή προφορικά αποδεικτικά στοιχεία.

Ο συνήγορος των δύο αξιωματικών, Murat Ergün, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για την υπόθεση, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στις 24 Φεβρουαρίου δύο πολεμικά αεροσκάφη συνετρίβησαν κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στην ανατολική επαρχία Μαλάτια και στις 5 Μαρτίου ένα τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Ικόνιο, στην κεντρική Τουρκία. Από τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα έξι πιλότοι έχασαν τη ζωή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.