ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του οπλισμού του τουρκικού ελικοπτέρου T-129 (βίντεο)

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του οπλισμού του τουρκικού ελικοπτέρου T-129 (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκαν στις 2 Δεκεμβρίου 2011 σε πεδίο βολής του τουρκικού Στρατού οι πρώτες δοκιμαστικές βολές του πυροβόλου M197 των 20 χλστ που εξοπλίζει το υπό ανάπτυξη επιθετικό τουρκικό ελικόπτερο Τ-129 ΑΤΑΚ. 

Το ελικόπτερο Τ-129 ΑΤΑΚ P6 με διμελές πλήρωμα της εταιρείας ΤΑΙ πραγματοποίησε τις δοκιμές υπό εξαιρετικές καιρικές συνθήκες εγκαινιάζοντας την νέα φάση εξέλιξης του ελικοπτέρου που περιλαμβάνει την ενσωμάτωση, ολοκλήρωση και δοκιμή του οπλισμού που θα φέρει το νέο τουρκικό ελικόπτερο, καθώς και την δοκιμή του συστήματος AselFLIR 300T σε συνδυασμό με το πυροβόλο.

Το ελικόπτερο μετά την απογείωση του βρέθηκε σε αιώρηση μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος και αφού δοκιμάστηκε πρώτα η λειτουργία του πυργίσκου TM 197B Light Turreted Gun System της OTOBREDA από το πλήρωμα του, πραγματοποίησε αριθμό βολών κατά στόχων σε μικρή σχετικά απόσταση από το ελικόπτερο.

Το  Μ197 είναι ένα πυροβόλο Gatling με τρείς κάνες και ταχυβολία 750 βλήματα το λεπτό. Αποτελεί την ελαφριά έκδοση του γνωστού πυροβόλου Μ61Α1 Vulcan της εταιρείας General Electric, ενώ τα πυρομαχικά που το πυροβόλο χρησιμοποιεί είναι 20 × 102 χλστ,  (M56 HE, M56A1 HEI, M53A1 API).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.