ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκική Αεροπορία στην Συρία: “Τρεχάτε ποδαράκια μου” – Υπερπτήσεις τέλος λόγω φόβου κατάρριψης από ρωσικά μαχητικά, Α/Α (vid)

Τουρκική Αεροπορία στην Συρία: “Τρεχάτε ποδαράκια μου” – Υπερπτήσεις τέλος λόγω φόβου κατάρριψης από ρωσικά μαχητικά, Α/Α (vid)

Η τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ) με απόφαση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου διέκοψε τις υπερπτήσεις πάνω από το συριακό έδαφος υπο τον φόβο της άμεσης κατάρριψης των μαχητικών της από τα ρωσικά Su-30 και τους α/α S-400 που έχουν “κλειδώσει” πλέον τον συριακό εναέριο χώρο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη δεν θα συμμετέχουν στις αεροπορικές επιθέσεις, που γίνονται στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, όπου οι Τούρκοι δολίως βομβαρδίζουν καθημερινά τους Κούρδους και προωθούν τους ισλαμιστές Τουρκμένους, εναντίον των συριακών στρατευμάτων και προστατεύεαν μέχρι πριν μερικές ημέρες τους ανεφοδιασμούς τους που η ίδια η ΜΙΤ διοργάνωνε με μεγάλα κονβόι φορτηγών υπό την αιγίδα της υποτιθέμενης ΜΚΟ ΙΗΗ (η ίδια οργάνωση που είχε χορηγήσει την αποστολή Μααβί Μαρμαρά που κατέληξε σε μακελειό, όταν οι Ισραηλινοί πραγματοποίησαν έφοδο στο πλοίο)

Η απόφαση ελήφθη στον απόηχο της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού στη Συρία από τους Τούρκους και μετά την απόφαση της Ρωσίας να αναπτύξει αντιαεροπορικά συστήματα S-400 στη Λαττάκεια. και να συνοδεύει πλέον τα μαχητικά κρούσης με αεροσκάφη αεροπορικής υπεροχής όπως το υπερσύγχρονο και πανίσχυρο Su-30.

Σύμφωνα με πηγές η απόφαση ανακοινώθηκε στην Ρωσία.

«Τα δύο μέρη συμφώνησαν να ενεργήσουν με προσοχή μέχρις ότου αποκατασταθούν οι συνήθεις επαφές τους και μειωθούν οι εντάσεις» αναφέρουν οι Τούρκοι, οι οποίοι προσπαθούν να κατευνάσουν την οργή της Μόσχας καθώς συνειδητοποίησαν ότι η πράξη τους μπορεί να τους αποφέρει μέγιστα οικονομικά πλήγματα ενώ σε ανύποπτο χρόνο κινδυνεύουν να χάσουν μαχητικό.

Πάντως η αποφυγή των πτήσεων κοντά στα σύνορα από την ΤΗΚ θα διευκολύνει τους 9.000 μαχητές του ΡΚΚ που δραστηριοποιούνται αυτή την στιγμή στην ΝΑ Τουρκία και χρησιμοποιούν την συροτουρκική μεθόριο για αποστολές “hit and run”.

Ο ίδος ο Ρώσος πρόεδρος  Vladimir Putin (Владимир Путин) στο Facebook, ανέβασε ένα video-μήνυμα προς εχθρούς και φίλους

Έτσι στο λογαριασμό του στο facebook, του Ρώσου Προέδρου ο χρήστης Vladimir Putin (Владимир Путин) (φυσικά με εντολή του ιδίου) αναρτήθηκε το παρακάτω video με το εξής λακωνικό κείμενο:

Το video δείχνει το υπερκαταδρομικό “Μοskva” (το οποίο συνήθως φέρει και πυρηνικές κεφαλές) που είναι πλατφόρμα της ναυτικής έκδοσης των πυραύλων S-300, που σε συνδυασμό με τους S-400 που βρίσκονται στην Συρία, αλλά και τα υπερσύγχρονα καταδιωκτικά Su-30 που θα συνοδεύουν τα βομβαρδιστικά, μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τουρκικά F-16, που στοίχσε την άγρια δολοφονία του ενός εκ των δύο πιλότων από Τούρκους “Γκρίζους Λύκους” και ισλαμιστές Τουρκμένους, θα “κλειδώσουν” και θα αποκλείσουν τον συριακό εναέριο χώρο από οποιαδήποτε έξωθεν παρέμβαση.

Σημαντική είναι η αλλαγή της πολιτικής της Γαλλίας η οποία φαίνεται να τα βρίσκει σε όλα με την Ρωσία για την εντατικοποίηση των επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ μάλιστα για πρώτη φορά “νομιμοποίησε” τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και ζήτησε την συμμετοχή τους στον αγώνα κατά των ισλαμιστών

“Ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντίμιρ Πούτιν ζήτησε από τους Γάλλους να του δώσουν ένα χάρτη με τα σημεία που υπάρχουν δυνάμεις που μάχονται κατά του ISIS για να μην βομβαρδίζει εκείνες τις περιοχές” είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μας ζήτησε να του δώσουμε ένα χάρτη με τις περιοχές που δραστηριοποιούνται δυνάμεις που πολεμούν τον ISIS και δεν είναι τρομοκράτες και δεσμεύθηκε να μην τους βομβαρδίζει» ανέφερε ο ΓάλλοςΥΠΕΞ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.