ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το 2017 ξεκινά η μαζική παραγωγή του τουρκικού άρματος Altay

Το 2017 ξεκινά η μαζική παραγωγή του τουρκικού άρματος Altay

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου τουρκικού άρματος μάχης Altay έγιναν γνωστές κατά την διάρκεια των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της εταιρείας που αναπτύσσει το άρμα Otokar.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες το πρόγραμμα ξεκίνησε επίσημα   στις 30 Μαρτίου του 2007 και το συνολικό κόστος ανάπτυξης του νέου άρματος υπολογίστηκε να φτάσει τα 500 εκατ. δολάρια. Αυτή την περίοδο κατασκευάζονται τέσσερα πρωτότυπα από την τουρκική εταιρεία σε συνεργασία με την κορεατική Hyundai-Rotem. 

Στο πρόγραμμα συμμετέχει η τουρκική κρατική εταιρεία Aselsan η οποία κατασκευάζει το σύστημα  C3I το Σύστημα Έλεγχου Πυρός, η επίσης κρατική εταιρεία ΜΚΕΚ κατασκευάζει το πυροβόλο των 120 χλστ ενώ η Roketsan κατασκευάζει την θωράκιση που θα προστατεύει το νέο άρμα.

Το συμβόλαιο ανάπτυξη της Otokar ολοκληρώνεται το 2015 και τα πρωτότυπα που έχουν κατασκευαστεί θα ελεγχτούν και θα γίνουν αποδεκτά από την αρμόδια κρατική επιτροπή. Εάν η εταιρεία δεν εκπληρώσει τις προδιαγραφές η Otokar δεν θα πάρει το συμβόλαιο το οποίο θα μπορούν να το διεκδικήσουν οι εταιρείες FNSS και BMC. 

Στόχος της τουρκικής κυβέρνησης είναι η έναρξη της παραγωγής το 2017 ενώ μαζί  με τις ξένες παραγγελίες υπολογίζεται ότι η πρώτη παρτίδα θα αποτελείται από 300 οχήματα. Το νέο άρμα βάρους 60 τόνων εκτιμάται ότι θα είναι το πλέον σύγχρονο στον κόσμο στην κατηγορία του ίαν θα τεθεί σε παραγωγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr       

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.