ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δοκιμαστική πτήση για τουρκικής σχεδίασης ιπτάμενο στόχο

Δοκιμαστική πτήση για τουρκικής σχεδίασης ιπτάμενο στόχο

Ο τουρκικής κατασκευής ιπτάμενος στόχος «Turna», που αναπτύχθηκε στην Τουρκία από την…

Ο τουρκικής κατασκευής ιπτάμενος στόχος «Turna», που αναπτύχθηκε στην Τουρκία από την τουρκική εταιρεία Turkish Aerospace Industries, πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες την πρώτη του δοκιμαστική πτήση με το νέο του κινητήρα turboprop που με την σειρά του αναπτύχθηκε από την επίσης τουρκική εταιρεία Turkish Engine Industries.

Επισημάνεται ότι το πρόγραμμα Target Drone System επρόκειτο να είναι εγχώριας κατασκευής με εξαίρεση τον κινητήρα του, αλλά πλέον, μετά από σχετική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δυο εταιρειών, το σύστημα θα είναι εξολοκλήρου εγχώριας παραγωγής.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας ολοκλήρωσε πρόσφατα τις δοκιμές ασφαλείας. Παρέχει ώση 90 λιβρών ενώ η έλικα περιστρέφεται στις 6.500 στροφές ανά λεπτό. Προβλέπεται να είναι ο τυπικός κινητήρας για τους ιπτάμενους στόχους του προγράμματος Turna στο εξής, το οποίο αξιοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς από το 2001 έχοντας πραγματοποιήσει εκατοντάδες πτήσεις.

Η συνεργασία των δυο εταιρειών για την ανάπτυξη και κατασκευή του εν λόγω ιπτάμενου στόχου αποσκοπεί στην ικανοποίηση των εκπαιδευτικών απαιτήσεων της τουρκικής Αεροπορίας για ένα εγχώριο σύστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.