ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κατέπεσε μη επανδρωμένο ισραηλινό αεροσκάφος στην Τουρκία

Κατέπεσε μη επανδρωμένο ισραηλινό αεροσκάφος στην Τουρκία

Ένα από τα τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ΜΕΑ) τύπου HERON που ενοικίασε η Τουρκία από το Ισραήλ έναντι…

Ένα από τα τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ΜΕΑ) τύπου HERON που ενοικίασε η Τουρκία από το Ισραήλ έναντι 17 εκατομμυρίων δολαρίων, μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή των δέκα ΜΕΑ του ιδίου τύπου που παρήγγειλαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ), κατέπεσε χθες κοντά στο χωριό Demiryolu, του νομού Μπάτμαν (Batman) του τουρκικού Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΖΑΜΑΝ, η πτώση του ΜΕΑ δεν οφείλεται σε πρόσκρουση ή κατάρριψη, αλλά σε τεχνική βλάβη.

Η Τουρκία έχει ενοικιάσει τρία ΜΕΑ τύπου HERON, μέχρι να της παραδοθούν τα δικά της δέκα ΜΕΑ του ίδιου τύπου, που παρήγγειλε στο Ισραήλ, έναντι 187 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα ΜΕΑ τ. HERON, που χρησιμοποιούνται από τις ΤΕΔ στις επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών του ΡΚΚ, έχουν τη δυνατότητα να ίπτανται σε ύψος 10 χλμ επί 52 ώρες και να μεταδίδουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στα κέντρα λήψης πληροφοριών.

Τα HERON είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα μέσα φωτογράφισης, βιντεοσκόπησης και άμεσης μεταφοράς δεδομένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός των τουρκικών HERON κατασκευάζεται από την τουρκική εταιρεία ASELSAN, η οποία έχει καθυστερήσει στην παράδοση του συγκεκριμένου εξοπλισμού στην κατασκευάστρια εταιρεία του Ισραήλ, η οποία με τη σειρά της έχει καθυστερήσει να παραδώσει τα 10 ΜΕΑ στην Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.