ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εντυπωσιακή εξαγωγική επιτυχία της Τουρκίας!

Εντυπωσιακή εξαγωγική επιτυχία της Τουρκίας!

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές το Ναυτικό του Πακιστάν πρόκειται να προμηθευτεί πλοία επιφανείας τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές το Ναυτικό του Πακιστάν πρόκειται να προμηθευτεί πλοία επιφανείας τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής.

Πιο συγκεκριμένα η κορβέτα MILGEM πρόκειται να κατασκευαστεί και για το ναυτικό του Πακιστάν!

Φυσικά πρόκειται για το πρώτο σχέδιο για πλοίο της συγκεκριμένης κατηγορίας που κατασκευάζεται στην Τουρκία και η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί μία εντυπωσιακή επιτυχία αφού το σκάφος ακόμα δεν έχει μπει σε υπηρεσία με το Ναυτικό της Τουρκίας οπότε δεν έχει δοκιμαστεί.

Η συμφωνία κλείστηκε στο Καράτσι κατά την διάρκεια της έκθεσης αμυντικού υλικού International Defence Exhibition and Seminar (IDEAS) 2008 και είναι αντιπροσωπευτική της στενής σχέσης μεταξύ Άγκυρας και Ισλαμαμπάντ στον τομέα της Άμυνας.

Το Πακιστάν έχει εκφράσει την επιθυμία για την κατασκευή 4 κορβέτων. Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή του πρώτου πλοίου στην Τουρκία ενώ τα υπόλοιπα τρία θα κατασκευαστούν από τα ναυπηγία του Πακιστάν. Το όλο πρόγραμμα προβλέπεται να διαρκέσει 10 χρόνια.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί και το επιστέγασμα των συνομιλιών και διαπραγματεύσεων οι οποίες διήρκησαν σχεδόν 2 χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα ΜILGEM (Εθνικό Πλοίο) της Τουρκίας βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη (σ.σ. περισσότερες πληροφορίες «Σ» τεύχος 151). Το πρώτο πλοίο με το όνομα HEYBELIADA (Χάλκη, ένα από τα Πριγκιποννήσια) καθελκύστηκε και γίνεται εγκατάσταση του εξοπλισμού του. Το πρόγραμμα προβλέπει την ναυπήγηση 8 σκαφών αλλά ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τα 12. Για την ώρα έχει δοθεί η άδεια για την κατασκευή του δεύτερου πλοίου της κλάσης στα ναυπηγεία του Ναυτικού στην Τούζλα.

Εν συντομία αναφέρεται πως ο εξοπλισμός των Τουρκικών σκαφών μάλλον θα περιλαμβάνει βλήματα επιφανείας-επιφανείας RBS-15 Mod. 3 (200χλμ. βεληνεκές), πυροβόλο Super Rapido των 76χιλ. και αντιαεροπορική κάλυψη σημείου RIM-116A RAM.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τον οπλισμό τον οποίο θα φέρουν οι κορβέτες του Πακιστάν δεν έγινε ακόμα κάτι γνωστό. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.