ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αμπντουλάχ Γκιουλ: “Να εντείνουμε τις προσπάθειες για είσοδο στην Ε.Ε”

Αμπντουλάχ Γκιουλ: “Να εντείνουμε τις προσπάθειες για είσοδο στην Ε.Ε”

Ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιούλ, κάλεσε την Άγκυρα να εντείνει τις προσπάθειές της για να προσχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times την Τρίτη ο Γκιούλ τόνισε πως πρέπει να προχωρήσουν στη συμφωνία για ένα νέο Σύνταγμα, με συναίνεση. Αίσθηση είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για επαναφορά της θανατικής ποινής στη χώρα, κάτι που θα απομάκρυνε πολύ την Τουρκία από την προοπτική ένταξης στην ΕΕ.

Ο Γκιούλ στη συνέντευξή του ξεκαθάρισε πως οι προσπάθειες της Άγκυρας να ενταχθεί στην Ένωση ήταν η βασική αιτία της πολιτικής σταθερότητας και της οικονομικής ανάπτυξης που γνώρισε η χώρα κατά την τελευταία δεκαετία.

«Αν κοιτάξετε το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που έχουν θεσπιστεί τα τελευταία 10 χρόνια στην Τουρκία, ταιριάζουν με το ευρωπαϊκό κεκτημένο», ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως «δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ. Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις».

Στην πολιτική ζωή της Τουρκίας πρωταγωνιστούν δύο άντρες. Από τη μία ο πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιούλ και από την άλλη ο πρωθυπουργός Ερντογάν. Ο τελευταίος μάλιστα σχεδιάζει να αλλάξει το Σύνταγμα, ώστε να δώσει περισσότερη εξουσία στον πρόεδρο, μιας και στο μέλλον σχεδιάζει να αναλάβει την προεδρία της χώρας.

«Εγώ ως πρόεδρος δεν είμαι πολιτικός. Βλέπω τα πράγματα από μια ευρύτερη προοπτική, η οποία τους αγκαλιάζει όλους. Δε θα πω κάτι που δεν πιστεύω», σημείωσε ο Γκιούλ, δείχνοντας έτσι τις αντιθέσεις που υπάρχουν με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως η Τουρκία χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση, ενώ δεν σχολίασε τις πληροφορίες που τον θέλουν να θέτει υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία, λέγοντας «είναι πολύ νωρίς ακόμα, έχω δύο χρόνια σε αυτό το πόστο».

Να σημειωθεί πως ο Ερντογάν έχει υποσχεθεί να εγκαταλείψει τη θέση του μέχρι το 2015.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.