ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Τουρκία: Πηγή εσόδων για την οικονομία της οι εξαγωγές οπλικών συστημάτων

Τουρκία: Πηγή εσόδων για την οικονομία της οι εξαγωγές οπλικών συστημάτων

Την ώρα που ο ΑΝΥΕΘΑ Φ.Κουβέλης αναφέρει ότι η Ελλάδα, τάχα από επιλογή, δεν θα ακολουθήσει την Τουρκία στην τρελή αυτή κούρσα εξοπλισμών η γειτονική χώρα ανακοίνωνε αύξηση στις εξαγωγές αμυντικού υλικού της τάξης του 14%.

Αυτό γιατί ο Φ.Κουβέλης ξεχνά ότι η «κούρσα» εξοπλισμών που ανέφερε δεν αποσκοπεί στον πόλεμο, αλλά κυρίως στην ενίσχυση της οικονομίας καθώς πρόκειται για δουλειές και εθνικό εισόδημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το Anadolu τους τελευταίους 12 μήνες οι εξαγωγές της τουρκικής αεροπορικής και αμυντικής βιομηχανίας ανήλθαν σε 1,85 δισ. δολάρια, δίνοντας το στίγμα της made in Τurkey «άμυνας» που όπως υποστηρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν καλύπτει το 65% των αμυντικών αναγκών της χώρας.

Συγκεντρωτικά οι εξαγωγές της Τουρκίας τους τελευταίους 12 μήνες μήνες ήταν 161,5 δισ. δολάρια και πάνω από το 1% του συνόλου προερχόταν από τον τομέα της αεροπορίας και της άμυνας.

Οι περισσότερες εξαγωγές, του τομέα, ήταν στις ΗΠΑ με 342,9 εκατ. δολάρια, ακολουθούμενες από τη Γερμανία με 116,9 εκατ. δολάρια.

Οι κρατικές και οι ιδιωτικές βιομηχανίες άμυνας της χώρας επεξεργάζονται πάνω από 600 πρότζεκτ που θα κοστίσουν περίπου 40 δισ. δολάρια, ενώ στη γραμμή παραγωγής βρίσκονται τανκς, drones, ρουκέτες μέχρι και ελικόπτερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.