ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο νέο τουρκικό ελικόπτερο ATAK θα πετάξει πριν το τέλος του 2009

Ο νέο τουρκικό ελικόπτερο ATAK θα πετάξει πριν το τέλος του 2009

Ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Μουράντ Μπαγιάρ δήλωσε ότι το πρώτο…

Ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Μουράντ Μπαγιάρ δήλωσε ότι το πρώτο ελικόπτερο του προγράμματος ATAK θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, τις δηλώσεις αυτές τις έκανε στο περιθώριο της ένατης έκθεσης IDEX International Defense Industry Fair στο Αμπού Ντάμπι, όπου η τουρκική βιομηχανία είχε ιδιαίτερα θεαματική παρουσία.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, ο Μπαγιάρ τόνισε ότι το πρόγραμμα ATAK βαίνει όπως ακριβώς αναμενόταν και το ελικόπτερο θα περάσει από μερικές φάσεις βελτίωσης και θα λάβει την τελική του μορφή μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Τον Σεπτέμβρη του 2007, η Τουρκία υπέγραψε ένα συμβόλαιο με την ιταλική AgustaWestland για την παραγωγή ενός επιθετικού και τακτικής αναγνώρισης ελικοπτέρου (ATAK) για τον τουρκικό Στρατό με βάση το ιταλικό επιθετικό ελικόπτερο Α-129 Mangusta.

Από πλευράς Τουρκίας στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός της SSM, η Turkish Aerospace Industries (TAİ) και η Aselsan με την TAİ να είναι υπεύθυνη για την τοπική παραγωγή του πηγαίου κώδικα του υπολογιστή αποστολής και την ολοκλήρωσή του στο ελικόπτερο, ενώ οι AgustaWestland και η Aselsan θα ενεργήσουν ως κύριοι υπεργολάβοι του προγράμματος.

Ο Μπαγιάρ τόνισε ότι ορισμένα επιπρόσθετα υποσυστήματα, ανάμεσα στα οποία ηλεκτρονικά πτήσης και μέρη βαριάς θωράκισης, θα προστεθούν στο νέο ελικόπτερο, θα προστεθούν στο ελικόπτερο σε σχέση με την ιταλική έκδοση, αυξάνοντας την ισχύ πυρός και την επιβιωσιμότητά του.

Το πρόγραμμα είχε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με την αποδέσμευση των αμερικανικών του κινητήρων, αν και τελικά το θέμα αυτό επιλύθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.