ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέο τουρκικό LCT

Νέο τουρκικό LCT

To Ναυτικό της Τουρκίας προέκρινε το σχέδιο της ADIK-Furtans αναφορικά με το πρόγραμμα απόκτησης οχτώ (8) νέων αποβατικών σκαφών για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων των αμφίβιων δυνάμεών του.

To Ναυτικό της Τουρκίας προέκρινε το σχέδιο της ADIK-Furtans αναφορικά με το πρόγραμμα απόκτησης οχτώ (8) νέων αποβατικών σκαφών για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων των αμφίβιων δυνάμεών του.

Το συγκεκριμένο σχέδιο σύμφωνα με το Ναυτικό φάινεται πως κρίθηκε ικανοποιητικό με αποτέλεσμα να αποσπάσει την παραγγελία. Σύμφωνα με τα διαθέσημα στοιχεία η μέγιστη ταχύτητα του σκάφους αναμένεται να είναι οι 22 κόμβοι ενώ η μεταφορική του ικανότητα θα είναι σημαντική αφού θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 7 Μέσα Άρματα Μάχης ή εναλλακτικά 17 φορτηγά.

Το πρόγραμμα αυτό είναι σαφές πως θα ενισχύσει της τουρκικές δυνατότητες σε έναν τομέα ο οποίος κρίνεται κεφαλαιώδους σημασίας για την ασφάλεια των ελληνικών νήσων ιδιαίτερα σε μία κρίσιμη εποχή όπως είναι η περίοδος που διανύουμε. Η ικανότητα θαλάσσιας μεταφοράς των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αυξάνει κατακόρυφα ιδιαίτερα εάν κάποιος λάβει υπόψη του και τα σχέδια για την κατασκευή μίας πλατφόρμας αμφίβιων επιχειρήσεων (LPD).

Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία των έστω και παλαιάς τεχνολογίας LST, περίπου 5 με 7, των 19 μικρότερων LCM και των 24 LCT αποτελούν μία δύναμη ικανή να μεταφέρει μεγάλες δυνάμεις στο ελληνικά νησιά, σε πολύ μικρό χρόνο.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.