ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Φοιτήτρια στη φυλακή για “τρομο-προπαγάνδα”

Τουρκία: Φοιτήτρια στη φυλακή για “τρομο-προπαγάνδα”

Η φοιτήτρια Σεβίλ Σεβιμλί, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα (γαλλική και τουρκική), καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη πέντε ετών και δύο μηνών για “τρομοκρατική προπαγάνδα” από δικαστήριο της Προύσας, στη βορειοδυτική Τουρκία, το οποίο της επέτρεψε ωστόσο να εγκαταλείψει την Τουρκία μέχρι την εκδίκαση της έφεσής της, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της.

“Το δικαστήριο της Προύσας αποφάσισε να την καταδικάσει, επιτρέποντάς της ωστόσο την ελεύθερη μετακίνηση και αυτή μπορεί, αν το επιθυμεί, να επιστρέψει στην Γαλλία”, δήλωσε ο δικηγόρος της Ιναγέτ Ακσού, διευκρινίζοντας ότι η πελάτισσά του θα ασκήσει έφεση.

Η φοιτήτρια, η οποία αρχικά διωκόταν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, κατηγορία για την οποία μπορούσε να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 32 ετών, τελικά κρίθηκε ένοχη για προπαγάνδα για λογαριασμό ενός παράνομου κινήματος, σύμφωνα με τον Ακσού.

Η Σεβιμλί, η οποία είχε μεταβεί από την Λιόν, στην ανατολική Γαλλία, στο Εσκισεχίρ, στην βορειοδυτική Τουρκία, στις αρχές του 2012 στο πλαίσιο του πανεπιστημιακού προγράμματος Erasmus, συνελήφθη στις 10 Μαΐου πέρυσι και τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση για τρεις μήνες, προτού αφεθεί ελεύθερη υπό δικαστική επιτήρηση.

Η φοιτήτρια κατηγορείτο αρχικά για συμμετοχή στην παράνομη οργάνωση της άκρας αριστεράς Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα/Μέτωπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.