ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπέγραψε η Τουρκία για την αναβάθμιση του στόλου μαχητικών της F-16

Υπέγραψε η Τουρκία για την αναβάθμιση του στόλου μαχητικών της F-16

Το
υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έχει υπογράψει τα απαραίτητα συμβόλαια
συνολικής αξίας 240 εκατομμυρίων δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό
συνολικά 165 μαχητικών F-16 και για την προμήθεια τεσσάρων νέων
εξομοιωτών πτήσης για να υποστηρίξει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες
σε αυτά τα μαχητικά.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έχει υπογράψει τα απαραίτητα συμβόλαια συνολικής αξίας 240 εκατομμυρίων δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό συνολικά 165 μαχητικών F-16 και για την προμήθεια τεσσάρων νέων εξομοιωτών πτήσης για να υποστηρίξει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε αυτά τα μαχητικά.

Πιο συγκεκριμένα, τα F-16C/D των Block 30 και 40 θα τροποποιηθούν στο Block 50 στις εγκαταστάσεις του 1ου Κέντρου Προμηθείων και Συντήρησης της τουρκικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση του Εσκίσεχιρ.

Οι εργασίες θα υποστηριχθούν από την τουρκική Turkish Aerospace Industries (ΤΑΙ), ενώ στο πλαίσιο της αναβάθμισης θα προστεθούν και νέας γενιάς ατρακτίδια στοχοποίησης.

Οι νέοι εξομοιωτές θα κατασκευαστούν από την επίσης τουρκική Havelsan (που πρόσφατα συγχωνεύτηκε με την ΤΑΙ) και θα εγκατασταθούν στις αεροπορικές βάσεις της Άγκυρας, του Μπαλίκεσιρ, της Μπαντιρμά και του Ντιγιάρμπακιρ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει συμβόλαια στο πρόσφατο παρελθόν για την παραγωγή και αναβάθμιση εξομοιωτών πτήσης για αεροσκάφη KT-1 της Korea Aerospace Industries και T-38 της Northrop Grumman που βρίσκονται σε υπηρεσία με την τουρκική Αεροπορία, καθώς επίσης και για τα ελικόπτερα Eurocopter AS532 Cougar του τουρκικού Στρατού.

Και η ΤΑΙ όμως έχει προηγούμενη εμπειρία στον τομέα των αναβαθμίσεων μαχητικών του τύπου, αφού έχει αναβαθμίσει και μαχητικά της βασιλικής ιορδανικής Αεροπορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.