Τουρκία: Αποφυλακίστηκε ο δημοσιογράφος που τέθηκε υπό κράτηση για παραπληροφόρηση

Ο Σινάν Αϊγκούλ ήταν ο πρώτος που προφυλακίστηκε με βάση τον νόμο που ενέκρινε το τουρκικό κοινοβούλιο

Τουρκία: Αποφυλακίστηκε ο δημοσιογράφος που τέθηκε υπό κράτηση για παραπληροφόρηση

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την αποφυλάκιση ενός δημοσιογράφου ο οποίος είχε τεθεί υπό κράτηση με βάση τον νέο νόμο για την παραπληροφόρηση, έπειτα από προσφυγή του δικηγόρου του.

Ο Σινάν Αϊγκούλ ήταν το πρώτος άνθρωπος που προφυλακίστηκε με βάση τον νόμο που ενέκρινε το κοινοβούλιο πριν από δύο μήνες και η κυβέρνηση λέει ότι στόχος του είναι η προστασία των πολιτών αλλά οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να πνιγούν οι φωνές των διαφωνούντων.

Ο Αϊγκούλ, από την επαρχία Μπιτλίς όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι κουρδικής καταγωγής, έγραψε την περασμένη εβδομάδα στο Twitter ότι μια 14χρονη κακοποιήθηκε σεξουαλικά και ότι μεταξύ των δραστών ήταν αστυνομικοί και στρατιώτες. Διέγραψε στη συνέχεια τις αναρτήσεις και ζήτησε συγγνώμη που τις έγραψε χωρίς να επιβεβαιώσει προηγουμένως την ιστορία, όμως αργότερα συνελήφθη.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter αργά το βράδυ της Παρασκευής ο ίδιος λέει ότι αφέθηκε ελεύθερος αφού ο δικηγόρος του προσέφυγε κατά της εντολής κράτησής του. «Είμαι ξανά ελεύθερος έπειτα από 10 ημέρες αιχμαλωσίας. Ελπίζω ούτε εγώ ούτε και οποιοσδήποτε άλλος συνάδελφός μου δημοσιογράφος να μην βιώσει μια τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με βάση τον νέο νόμο η διασπορά ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών επισύρει ποινή φυλάκισης έως τριών ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.