ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αμυντική διπλωματία από ΥΠΕΘΑ με Αίγυπτο

Αμυντική διπλωματία από ΥΠΕΘΑ με Αίγυπτο

Μια σημαντική σε όλα τα επίπεδα συνάντηση είχε ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος σήμερα στο Κάιρο: Συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ Αλσισι την επαύριο της λήξης των κοινών τουρκο-αιγυπτιακών ναυτικών ασκήσεων που διεξάγονται νότια  της Κύπρου και Ν.Α της Κρήτης.

Είναι η πρώτη επαφή των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Αιγύπτου μετά την «αραβική άνοιξη» τις εκλογές που ακολούθησαν και  την εγκατάσταση της νέας μετριοπαθούς ισλαμικής κυβέρνησης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν  τη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου (σύντομα θα διεξαχθεί μάλιστα και ανάλογη ελληνο-αιγυπτιακή ναυτική άσκηση) όσο και θέμα τα που αφορούν τη γενικότερη κατάσταση στην περιοχή.

Από ελληνικής πλευράς στόχος είναι να καταστεί σαφές στην Αίγυπτο ότι η ελληνο-ισραηλινή στρατηγική συμμαχία δεν στρέφεται κατά των συμφερόντων της Αιγύπτου αλλά και ΄δεν θα επιτραπεί η τουρκο-αιγυπτιακή προσέγγιση να θίξει ελληνικά συμφέροντα.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης επικράτησε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.