ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τηλεφωνική επικοινωνία Πάνου με τον ΥΠΑΜ της Αιγύπτου

Τηλεφωνική επικοινωνία Πάνου με τον ΥΠΑΜ της Αιγύπτου

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος συνεχάρη σήμερα τον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου Στρατηγό Αμπτέλ Φατάχ Αλ Σϊσι για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, υπογραμμίστηκε ο κρίσιμος σταθεροποιητικός ρόλος που διαδραματίζει η Αίγυπτος στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων τις άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδος – Αιγύπτου.

Κατά τη συνομιλία τους, η οποία έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Παναγιωτόπουλος συνεχάρη τον κ. Αλ-Σίσι για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ίδιος και η χώρα του στην επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.

Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα της ευρύτερης περιοχής, που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες, καθώς και για την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων στον αμυντικό τομέα.

Οι στενές σχέσεις των δύο χωρών επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Παναγιωτόπουλου στην Μεσανατολική χώρα, όπως επίσης και στη συνάντηση του με τον Αρχηγό του Ναυτικού της Αιγύπτου, Υποναύαρχο Osama Ahmed Ahmed El Gendy, ο οποίος πραγματοποίησε τη περασμένη εβδομάδα, επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Gendy μετέφερε στον κ. Παναγιωτόπουλο την πρόθεση του Αιγύπτιου Υπουργού Άμυνας, Στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ Aλ-Σίσι να επισκεφθεί τη χώρα μας, έπειτα από πρόσκληση του Έλληνα Υπουργού προς τον Αιγύπτιο ομόλογό του, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Παναγιωτόπουλου στην Αίγυπτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.