ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΥΠΕΘΑ: «Μόνο 1 από τα 11 κρούσματα είναι εν ενεργεία στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων»

ΥΠΕΘΑ: «Μόνο 1 από τα 11 κρούσματα είναι εν ενεργεία στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων»

Στη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 11 σε «υγειονομική δομή των ενόπλων δυνάμεων».

Τελικά αυτό δεν αποδείχθηκε απόλυτα αληθές με αποτέλεσμα το ΥΠΕΘΑ να βγάλει ανακοίνωση και να το διαψεύσει.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωση του απάντησε στις αναφορές που κάνουν λόγο σε «κρούσματα κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις».

«Όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα 11 κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων που ανακοινώθηκαν σήμερα», γνωστοποίησε με ανακοίνωση του.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση τα υπόλοιπα κρούσματα αφορούν «σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ.

Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο».

Ως εκ τούτου οι αναφορές περί «κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες, ένας ασθενής (σ.σ. ο απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας) ο οποίος νοσηλευόταν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό χωρίς να εμφανίζει συμπτώματα.

Ο συγκεκριμένος ασθενής μετέδωσε τον ιό σε άτομα που νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο, καθώς επίσης και σε άτομα από το συγγενικό του περιβάλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, έξι από τα έντεκα κρούσματα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ από τα πέντε κρούσματα που νοσηλεύονταν στο 401, τα τρία μεταφέρθηκαν στο ΝΙΜΤΣ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.