ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Δένδιας: Ζήτησε κυρώσεις για την Λευκορωσία και απλή… «ετοιμότητα» για την Τουρκία

Εξήντλησε την αυστηρότητά της κατά του… Μινσκ η Αθήνα

Ν.Δένδιας: Ζήτησε κυρώσεις για την Λευκορωσία και απλή… «ετοιμότητα» για την Τουρκία

Την ανάγκη να υπάρξει οριζόντια αντιμετώπιση του ζητήματος της «εργαλειοποίησης», όρος που χρησιμοποιούν όλοι σήμερα, του μεταναστευτικού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισαν η Ελλάδα και η Κύπρος στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη λήψη μέτρων εναντίον της Λευκορωσίας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εξέφρασε την υποστήριξη του στην λήψη των μέτρων αυτών. Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει οριζόντια αντιμετώπιση όσων χωρών εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό και στο πλαίσιο αυτό έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της Τουρκίας στα γεγονότα του Έβρου τον Μάρτιο του 2020.

Επίσης, παρείχε την πλήρη στήριξη του στον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Κύπρος, καθώς υπάρχουν μαζικές αφίξεις, μέσω των Κατεχομένων, ένα πρόβλημα που, όπως τόνισε, δεν προέκυψε πρόσφατα, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Υπογράμμισε, λοιπόν, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αντιμετωπίζει οριζόντια όλα τα ζητήματα της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού, ανεξαρτήτως προέλευσης και στο πλαίσιο αυτό να επιβάλλονται σχετικές κυρώσεις.

Ετοιμότητα για κυρώσεις κατά της Άγκυρας ζήτησε η Αθήνα

Αναφορικά με το έγγραφο με προτάσεις για επιβολή μέτρων κατά της Τουρκίας, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος τόνισαν την σημασία όπως κατατεθεί το συντομότερο δυνατόν και ότι θα πρέπει να έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις στο επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τον Δεκέμβριο.

Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέφ Μπορέλ, και το σχετικό έγγραφο αναμένεται να παρουσιασθεί στο COREPER την επόμενη εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.