ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνάντηση Κοτζιά με τον ΥΠ.ΕΞ Αργεντινής – Στο επίκεντρο των συζητήσεων το χρέος

Συνάντηση Κοτζιά με τον ΥΠ.ΕΞ Αργεντινής – Στο επίκεντρο των συζητήσεων το χρέος

Οι δύο υπουργοί εξέτασαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, δίνοντας έμφαση στη συριακή κρίση και τις επιπτώσεις της ως προς την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση

Συνάντηση με τον ομόλογό του της Αργεντινής Έκτορ Μάρκος Τίμερμαν είχε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη Νέα Υόρκη.

Οι δύο υπουργοί εξέτασαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, δίνοντας έμφαση στη συριακή κρίση και τις επιπτώσεις της ως προς την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Ο κ. Τίμερμαν ενημέρωσε τον κ. Κοτζιά ως προς το ζήτημα του χρέους και του σχετικού σχεδίου απόφασης που υπεβλήθη πρόσφατα στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο ζήτημα των vulture funds που διακατέχουν το 6% του χρέους της Αργεντινής.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα δώσει μάχη ανάλογη με αυτή της Αργεντινής για την αντιμετώπιση του ζητήματος του χρέους, συμμετέχοντας σε προγραμματιζόμενη συνάντηση, τον προσεχή Δεκέμβριο, όπου θα συζητηθεί η προετοιμασία της επόμενης απόφασης, όπως αναφέρει η ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Κοτζιάς, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε τον ομόλογό του ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει την πολιτική απόφαση να υποστηρίξει το νέο σχέδιο απόφασης και θα συμμετάσχει στην συνάντηση του Δεκεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.