ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν. Δένδιας: «Έλαβε τέλος η περιπέτεια των Ελλήνων ναυτικών που παρέμεναν στο Τζιμπουτί»

Ν. Δένδιας: «Έλαβε τέλος η περιπέτεια των Ελλήνων ναυτικών που παρέμεναν στο Τζιμπουτί»

Το μήνυμα του μέσω Twitter για του Έλληνες ναυτικούς που παρέμεναν στο Τζιμπουτί και επέστρεψαν στην Ελλάδα έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Η περιπέτεια και των υπολοίπων τριών Ελλήνων ναυτικών που παρέμεναν στο Τζιμπουτί έλαβε αίσιο τέλος. Χάρη στην άψογη συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με το Υπουργείο Ναυτιλίας έφτασαν πριν λίγη ώρα στην Ελλάδα», σημειώνει ο κ. Δένδιας στη σχετική ανάρτηση. «Ευχαριστώ τον ομόλογό μου υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Τζιμπουτί για την ανταπόκρισή του στην προ δεκαπενθημέρου σχετική επιστολή μου, την Κυβέρνηση της χώρας καθώς και τις ευρωπαϊκές Αρχές στο Τζιμπουτί για τη συμβολή τους», προσθέτει ο υπουργός Εξωτερικών.

Οι τρεις Έλληνες ναυτικοί ήταν εγκλωβισμένοι από τις 4 Σεπτεμβρίου 2019 σε δύο ελληνόκτητα πλοία ανοιχτά του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών της πλοιοκτήτριας εταιρείας προς τις αρχές για λιμενικά τέλη και πετρέλαιο. Οι ναυτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα κυρίως προμήθειας φαγητού αλλά και φαρμάκων. Ο αριθμός των Ελλήνων ναυτικών ήταν συνολικά πέντε. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν αφεθεί ελεύθεροι από τις αρχές του Τζιμπουτί ένας υποπλοίαρχος και ο μηχανικός ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/NikosDendias/status/1254416453765402624

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.