ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΥΠΕΞ: Στέλνει επιστολές σε ΟΗΕ και ΝΑΤΟ για την υφαρπαγή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από την Τουρκία

ΥΠΕΞ: Στέλνει επιστολές σε ΟΗΕ και ΝΑΤΟ για την υφαρπαγή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από την Τουρκία

Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει νέο κύκλο επαφών με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και με τους Ευρωπαίους εταίρους, σχετικά με την πιο πρόσφατη παράνομη και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, να δημοσιεύσει στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σειρά αιτήσεων για χορήγηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η Αθήνα, έστειλε στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σχετική επιστολή που αφορά στην πιο πρόσφατη παράνομη ενέργεια της Άγκυρας. Όπως είναι γνωστό ανάλογες επιστολές για την τουρκική προκλητικότητα έχει αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση και για τα γεγονότα του Έβρου με την εργαλειοποίηση των μεταναστών.

Στο στόχαστρο της ελληνικής διπλωματίας βρίσκεται παράλληλα και η προσπάθεια της Τουρκίας να προωθήσει την εκλογή του Τούρκου υποψηφίου κ. Bozkir στη θέση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές η Αθήνα έχει διαμηνύσει στον νυν πρόεδρο της ΓΣ ότι η εκλογή του δεν θα συμβάλλει στην εμπέδωση της συνεργασίας για την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, στο πλαίσιο των ενεργειών που έχει αποφασίσει το ΥΠΕΞ εντάσσεται και η ενημέρωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.