ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Νίκο Δένδια – Δέσμευση για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Νίκο Δένδια – Δέσμευση για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων

O Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Υβ Λε Ντριάν και ο Νίκος Δένδιας διατύπωσαν την προσήλωσή τους στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ με συγχαρητήρια επιστολή προς τον Έλληνα ομόλογό του υπογραμμίζει την δέσμευση της Γαλλίας να εργαστεί από κοινού με την Ελλάδα για μια ενοποιημένη και αλληλέγγυα Ευρώπη. Στην επιστολή του επ αφορμής του εορτασμού της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, προσθέτει επίσης ότι η χώρα του έχει δεσμευθεί για την στήριξη του έργου αυτού, από κοινού με την Ελλάδα.

Από πλευράς του ο Νίκος Δένδιας, υπογράμμισε την προσήλωση της Ελλάδας στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, καθώς και των κοινών προσπαθειών για την ενίσχυση μιας υπεύθυνης και αλληλέγγυας Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία βασίζεται σε αξίες, όπως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, κάτι που αποτελεί και βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται εν προκειμένω ότι ο Γάλλος ΥΠΕΞ ανέβαλε την επίσκεψη του στην Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο προκειμένου να συμμετάσχει στο φόρουμ Φιλίας, στο οποίο τελικά συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη, λόγω της κατάστασης της πανδημίας. Σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο υπουργών είχε συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση, είτε στην Αθήνα είτε στο Παρίσι, μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.