ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Δένδιας: Επιβεβαίωσε ότι ο Τ.Μπάιντεν θέλει να πουλήσει F-16 στην Τουρκία

Λίγο πριν ταξιδέψει στις ΗΠΑ ο Κ.Μητσοτάκης

Ν.Δένδιας: Επιβεβαίωσε ότι ο Τ.Μπάιντεν θέλει να πουλήσει F-16 στην Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης Μπάιντεν για την αναβάθμιση των τουρκικών F-16. 

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέφερε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έστειλε «pre-notification» στο Κογκρέσο τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη Δευτέρα.

«Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι εστάλη pre-notification» επισήμανε, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στο αίτημα του Κώστα Σκανδαλίδη να ξεκαθαριστεί το τοπίο σε σχέση με την αναβάθμιση ή μη των τουρκικών F-16, καθώς -όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- «από αυτό θα εξαρτηθεί η ψήφος μας για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ».

Ο υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε πως το «pre-notification» δεν συνιστά «τελεσθείσα πράξη», όμως, η αναβάθμιση του «τουρκικού οπλοστασίου» με πυραύλους και ραντάρ αποτελεί πρόβλημα διότι η Άγκυρα έχει εκδώσει απειλή πολέμου (casus belli) και παραβιάζει -μέσω υπερπτήσεων- την κυριαρχία της Ελλάδας.

«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφής: Οχι» τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι ανάλογη είναι η στάση της συμπολίτευσης και για τα γερμανικά υποβρύχια που αναμένεται να προμηθευτεί η Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν θα διευκολυνθεί η δουλειά μας στην Ουάσιγκτον αν η ελληνική Βουλή απέρριπτε την αμυντική συμφωνία που εισηγείται η κυβέρνηση» υποστήριξε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν επεδίωξε την πολίτικη του «επιτήδειου ουδέτερου». «Δεν μας συμφέρει η αντιγραφή ξένων υποδειγμάτων που είναι αναντίστοιχα με τις αρχές μας» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.