ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Δένδιας: «Η Τουρκία να εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου προς την Ελλάδα»

«Η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να εμπλακεί σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία αλλά αυτό να γίνει σε μια στέρεη βάση, την βάση του Διεθνούς Δικαίου»

Ν.Δένδιας: «Η Τουρκία να εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου προς την Ελλάδα»

«Χλιαρές» δηλώσεις για την Τουρκία μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας την Τετάρτη στην οποία απάντησε άμεσα το υπουργείο Εξωτερικών, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη συνάντηση που είχε με τον πρώην ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Με αφορμή την κατάσταση στην Ουκρανία ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι «η Ελλάδα καθημερινά αντιμετωπίζει απειλές από τη γείτονα χώρα, Τουρκία. Σε αυτές εμείς απαντάμε υπογραμμίζοντας πάντα τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και την αρχή της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών».

«Στη χθεσινή ανακοίνωση της Τουρκίας αναφέρεται ότι “θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα και μέθοδοι για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας”. Σε αυτή τη δήλωση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας μεταφράζω την αναφορά στα “νόμιμα μέσα” ως μια αναγνώριση, ακόμα και έμμεση, από την Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Προφανώς αυτό περιλαμβάνει, κατ’ ελάχιστον, με την εγκατάλειψη της απειλής πολέμου κατά της Ελλάδας, το διαβόητο casus belli» πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να εμπλακεί σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία αλλά αυτό να γίνει σε μια στέρεη βάση, την βάση του Διεθνούς Δικαίου, του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας» κατέληξε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τις αναφορές του στην Τουρκία στη συνάντηση που είχε με τον Μπαν Κι Μουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.