«Όλα τα γιοτ των Ρώσων είναι στο Μπόντρουμ» - Δίνει συμβουλές στην Άγκυρα

Σε συνέντευξή του στο κανάλι STAR ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι «Θα υποστηρίξουμε το αίτημα Φινλανδίας και Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Είναι δύο φιλικές χώρες, μέλη της ΕΕ, δύο δημοκρατίες με τις οποίες η Ελλάδα μιλάει την ίδια γλώσσα και έχουν κοινή αντίληψη για μια σειρά από πράγματα. Αυτό που προξενεί τεράστια εντύπωση είναι η τουρκική στάση απέναντι στο αίτημα αυτών των δύο χωρών».

Ερωτηθείς για την Τουρκία ο Νίκος Δένδιας επιτέθηκε στην Τουρκία λέγοντας απάντησε πως: «Δεν είναι καιρός για παζάρια και δεν χωράνε παζάρια. Υπάρχει μια παγκόσμια κρίση, η Τουρκία είναι ήδη αρκετά εκτεθειμένη μη επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία.

Το γεγονός ότι όλα τα μέγα-γιοτ των Ρώσων ολιγαρχών είναι αραγμένα στο Μποντρούμ και στις ακτές της Τουρκίας από μόνο του εκθέτει την Τουρκία, τη στιγμή που οι Ουκρανοί μάχονται για την ύπαρξή τους και την ανεξαρτησία τους.

Από εκεί και πέρα το τελευταίο που θα έπρεπε να κάνει η Τουρκία είναι να αρχίσει τα ανατολίτικα παζάρια. Δεν θα την ωφελήσει».

Σε ότι αφορά την πώληση 40 και την αναβάθμιση επιπλέον 40 μαχητικών F-16  ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε πως «Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μη συμβεί αυτό.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συμφωνήσει στον βαθμό που της πέφτει λόγος στην αναβάθμιση των υπαρχόντων οπλικών της συστημάτων, αν μετά από ένα χρονικό διάστημα απειλούν εμάς στο Αιγαίο.

Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Κατά τούτο, η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει όσες δυνατότητες έχει, όπου τις έχει, για να σταματήσει την αναβάθμιση των τουρκικών οπλικών συστημάτων, στον βαθμό που η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, μας απειλεί, συνεχίζει το Casus Belli.

Αν μιλήσουμε κάποτε για μια άλλη Τουρκία, τότε θα υπάρχει και μια άλλη ελληνική στάση. Η Ελλάδα εύχεται πάντα με συνέπεια να υπάρξει μια άλλη Τουρκία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!