ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σ.Ντούσκος: Ο 34ος Έλληνας που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες – Ποιοι πήραν τα υπόλοιπα

Σ.Ντούσκος: Ο 34ος Έλληνας που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες – Ποιοι πήραν τα υπόλοιπα

Το όνομα του στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού έγραψε ο Στέφανος Ντούσκος, καθώς έγινε ο 34ος Έλληνας αθλητής που κατακτά χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό του μονού σκιφ της κωπηλασίας και μπήκε σε ένα κλειστό «κλαμπ» Ελλήνων αθλητών που έχουν κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος κωπηλάτης από τα Γιάννινα έφερε στη χώρα μας το 34ο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα από το 1896 έως και σήμερα.

Στίβος και άρση βαρών έχουν φέρει τα περισσότερα (7) χρυσά μετάλλια στην Ελλάδα, ενώ τα πιο πολλά (10) τα κατακτήσαμε το 1896 στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Ατομικά, τα περισσότερα έχει κατακτήσει ο Πύρρος Δήμας, καθώς ο θρυλικός αρσιβαρίστας έχει τρία.

Αναλυτικά τα χρυσά μετάλλια της Ελλάδας ανά αγώνισμα

  • Στίβος: Σπυρίδων Λούης, Κωνσταντίνος Τσικλητήρας, Βούλα Πατουλίδου, Κώστας Κεντέρης, Αθανασία Τσουμελέκα, Φανή Χαλκιά, Κατερίνα Στεφανίδη
  • Άρση βαρών: Περικλής Κακούσης, Πύρρος Δήμας (3), Κάχι Καχιασβίλι (2)
  • Κολύμβηση: Ιωάννης Μαλοκίνης, Συγχρονισμένη κατάδυση (Θωμάς Μπίμης – Νικόλαος Συρανίδης)
  • Σκοποβολή: Παντελής Καρασεβδάς, Ιωάννης Φραγκούδης, Γεώργιος Ορφανίδης, Άννα Κορακάκη
  • Ξιφασκία: Λεωνίδας Πύργος, Ιωάννης Γεωργιάδης
  • Γυμναστική: Ιωάννης Μητρόπουλος, Νικόλαος Ανδριακόπουλος, Ιωάννης Μελισσανίδης, Δημοσθένης Ταμπάκος, Λευτέρης Πετρούνιας
  • Ιστιοπλοΐα: Ντράγκον (Διάδοχος Κωνσταντίνος – Οδυσσέας Εσκιτζόγλου – Γιώργος Ζαϊμης), Νίκος Κακλαμανάκης, Σκάφος 470 (Σοφία Μπεκατώρου – Αιμιλία Τσουλφά)
  • Πάλη: Στέλιος Μυγιάκης
  • Ποδηλασία: Αριστείδης Κωνσταντινίδης
  • Τάε κβον ντο: Μιχάλης Μουρούτσος
  • Κωπηλασία: Στέφανος Ντούσκος
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.