ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυξάνονται οι πιθανότητες για διετή αναβολή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυξάνονται οι πιθανότητες για διετή αναβολή

Η Ολυμπιακή φλόγα έχει ξεκινήσει ήδη την πορεία της προς την ιαπωνική πρωτεύουσα, αφού το μεσημέρι της Πέμπτης άναψε η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία που θα φτάσει μέχρι το Τόκιο.

Όμως, πάντα υπάρχει το plan Β, που οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 ίσως έχουν σε περίπτωση που η πανδημία του κορωνοϊού διαταράξει όλα όσα σχεδιάζονται για τον εορτασμό της Ολυμπιάδας.

Οι Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου, αλλά μέχρι σήμερα είναι άγνωστο αν η φλόγα ανάψει στο Τόκιο και αν αυτό θα γίνει σε λίγους μήνες ή χρόνια αργότερα ή αν το Τόκιο σίγουρα θα χάσει την ευκαιρία να φιλοξενήσει τους Ο.Α.!

Οι διοργανωτές επέμειναν ότι δεν υπάρχει αλλαγή των σχεδίων, αν και εμφανίζονται περισσότερες φωνές καθημερινά που το αμφισβητούν. Ο τελευταίος ήταν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους την Πέμπτη πρότεινε τη δυνατότητα αναβολής για ένα χρόνο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αλλά όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις, τόσο οι ιαπωνικές αρχές όσο και οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων εντάθηκαν, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει αλλαγή στα σχέδια, ότι οι προετοιμασίες συνεχίζονται και ότι η ημερομηνία έναρξης διατηρείται.

«Αν πρόκειται να αναβάλλουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να προετοιμαστούμε τώρα»
«Ούτε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ούτε η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 έχουν εξετάσει οποιαδήποτε αναβολή ή ακύρωση των Αγώνων», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο.

Την Τετάρτη, σε δηλώσεις σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Οργανωτικής Επιτροπής του Τόκιο 2020, Χαρουγούκι Τακαχάσι δήλωσε ότι το “πιο ρεαλιστικό” πράγμα θα ήταν να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για ένα ή δύο χρόνια, αντί να τα ακυρώσουν. «Υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες το καλοκαίρι σε δύο χρόνια, επειδή υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ άλλων διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων», είπε και πρόσθεσε: «Αν πρόκειται να αναβάλλουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να προετοιμαστούμε τώρα . Ο χρόνος τελειώνει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρόλο που δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι μέχρι τότε πως θα έχει εξελιχθεί η πανδημία, οι Ιάπωνες ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να διαρκέσει μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.