ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το ρεκόρ της… πίκρας του Ολυμπιακού. Μόνο αυτός έξι αποκλεισμούς με 9 πόντους

Το ρεκόρ της… πίκρας του Ολυμπιακού. Μόνο αυτός έξι αποκλεισμούς με 9 πόντους

Οι βαθμοί στο Champions League μπορεί να γεμίζουν το ταμείο, αλλά όταν φθάνεις μια ανάσα από την πρόκριση και δεν πίνεις νερό, τότε ο αποκλεισμός δεν είναι όσο ανώδυνος φαντάζει. Ο Ολυμπιακός είναι… πρωταθλητής στην πίκρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, καθώς για έκτη φορά στην ιστορία του Champions League αποκλείεται από όμιλο, έχοντας συγκεντρώσει 9 ή περισσότερους βαθμούς!! 

Οι ομάδες που τον ακολουθούν σε αποκλεισμούς, έχοντας πλούσια βαθμολογική συγκομιδή, είναι η Ντιναμό Κιέβου και η Αϊντχόφεν που την πάτησαν δυο φορές.

Οι… πικροί αποκλεισμοί του Ολυμπιακού

Βαλένθια 13, Λιόν 9, Ολυμπιακός 9

Μονακό 12, Λίβερπουλ 10, Ολυμπιακός 10

Άρσεναλ 11, Μαρσέιγ 10, Ολυμπιακός 9

Σάλκε 12, Άρσεναλ 10, Ολυμπιακός 9

Ατλέτικο 13, Γιουβέντους 10, Ολυμπιακός 9

Μπάγερν 14, Άρσεναλ 9, Ολυμπιακός 9

Ο Ολυμπιακός πάντως δεν έχει φθάσει στο… επίτευγμα της Νάπολι να μείνει εκτός νυμφώνος στη ισοβαθμία ακόμη και με τον πρώτο του ομίλου, έχοντας δηλαδή 12 πόντους όπως συνέβη τη σεζόν 2013-2014 με αντιπάλους Ντόρτμουντ και  Άρσεναλ.

Στην αντίπερα όχθη η Μίλαν θεωρείται η πιο τυχερή καθώς σε 5 περιπτώσεις προκρίθηκε με 9 ή λιγότερους πόντους. Χαμογελά και ο Παναθηναϊκός που βρέθηκε δύο φορές στην επόμενη φάση με 8. Ξεχωριστή κατηγορία υπερτυχερών κάνουν οι Ζενίτ και Ρόμα που έχουν προκριθεί με 6 βαθμούς!

ΟΙ ΑΤΥΧΟΙ: Αυτοί που έμειναν έξω με 9+ βαθμούς

6 φορές: Ολυμπιακός

2 φορές: Ντιναμό Κιέβου, Αϊντχόβεν 

Μία φορά: Γκρασχόπερς, Μαγιόρκα, Λιόν, Ντόρτμουντ, Φενερμπαχτσέ, Παναθηναϊκός, Βέρντερ Βρέμης, Σαχτάρ, Σπαρτάκ Μόσχας, Μπράγκα, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Κλουζ, Μπενφίκα, Νάπολι, Πόρτο

ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ: Αυτοί που πέρασαν με 6 έως 9 βαθμούς

Η πιο τυχερή ομάδα με διαφορά από τον δεύτερο είναι η Μίλαν που έχει προκριθεί τρεις φορές με 9 βαθμούς και δύο με 8. Με οκτώ πόντους έχει προκριθεί δύο φορές και ο Παναθηναϊκός. 

Ο Άγιαξ έχει πετύχει κάτι μοναδικό. Τη σεζόν 2002-03, μάζεψε 8 βαθμούς και στην πρώτη και στη δεύτερη φάση των ομίλων και πέρασε και τις δύο φορές!!

Μόνο δύο είναι οι ομάδες που προκρίθηκαν από ομίλους με 6 βαθμούς. Η Ζενίτ και η Ρόμα.

Έχοντας συγκεντρώσει 7 βαθμούς στην επόμενη φάση, έχουν καταφέρει να προκριθούν 8 ομάδες. Είναι η Ντιναμό Κιέβου, η Λίβερπουλ, η Λοκομοτίβ Μόσχας, η Γιουβέντους, η Βέρντερ Βρέμης, η Ρέιντζερς, η Γαλατασαράι και η Βασιλεία

Με 8 βαθμούς, 20 φορές έχει προκριθεί ομάδα και συγκεκριμένα οι: Παναθηναϊκός (2), Μίλαν (2), Άγιαξ (2 την ίδια χρονιά), Σάλκε (2), Φέγενορντ, Χέρτα, Γαλατασαράϊ, Άρσεναλ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Σπάρτα Πράγας, Πόρτο, Μπενφίκα, Ίντερ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λιόν, Μάντσεστερ Σίτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με 9 βαθμούς έχουν προκριθεί 31 φορές ομάδες: Μίλαν (3), Ρόμα (2), Μπάγερν Μονάχου (2), Σέλτικ (2), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόζενμποργκ, Φιορεντίνα, Λιόν, Λιντς, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα, Βασιλεία, Ρεάλ Μαδρίτης, Νιούκαστλ, Μπάγερν Λεβερκούζεν, Βαλένθια, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Θέλτα, Λιλ, Βιγιαρεάλ, Ίντερ, Στουτγκάρδη, Ζενίτ, ΑΠΟΕΛ, Σαχτάρ, Άρσεναλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.