ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η FIFA θέλει Μουντιάλ με 40 ομάδες από 32 για περισσότερα ματς με οδηγό τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Η FIFA θέλει Μουντιάλ με 40 ομάδες από 32 για περισσότερα ματς με οδηγό τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Το Euro 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας θα είναι ξεχωριστό καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα συμμετέχουν 24 ομάδες στην τελική φάση (από το 1996 και μετά έπαιρναν μέρος 16), σχεδόν η μισή ποδοσφαιρική Ευρώπη δηλαδή.

Με… οδηγό τα τηλεοπτικά δικαιώματα η FIFA είναι πολύ πιθανό ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα της UEFA και να διευρύνει τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν σε Μουντιάλ. 

Οι τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου φιλοξενούν 32 ομάδες από το 1998 και έπειτα, με τον Τζάνι Ινφαντίνο να τάσσεται ανοιχτά υπέρ ενός νέου ποδοσφαιρικού μοντέλου, βάσει του οποίου θα συμμετέχουν κάθε φορά 40 ομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως η τελική φάση στο Μουντιάλ 2018 θα διεξαχθεί στη Ρωσία (14 Ιουνίου – 15 Ιουλίου) και αυτή του 2022 στο Κατάρ (21 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου), ενώ για το Μουντιάλ του 2030 ο Ινφαντίνο τάχθηκε υπέρ της συνδιοργάνωσής του από Ουρουγουάη και Αργεντινή, τις χώρες που αποτέλεσαν το ζευγάρι στον πρώτο τελικό του 1930.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.