ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό είναι το πρόβλημα που υπάρχει με τα συμβόλαια των παικτών

Αυτό είναι το πρόβλημα που υπάρχει με τα συμβόλαια των παικτών

Ο Βρετανός νομικός Νικ Ντε Μάρκο εξηγεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, έπειτα και από τις εξελίξεις που υπάρχουν εξαιτίας του κορωνοϊού.

Στην ήδη περίπλοκη κατάσταση αναφορικά με το τι θα γίνει με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν στις 30 Ιουνίου, ο νομικός Νικ Ντε Μάρκο πρόσθεσε άλλον έναν πονοκέφαλο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Sky Sports, δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιος τους παίκτες να παραμείνουν στις ομάδες τους μετά το πέρας της συμφωνίας τους, οπότε πρακτικά είναι ελεύθεροι.

Όπως εξήγησε ο Ντε Μάρκο πολλά θα κριθούν και από το αν θα παραταθεί το καλοκαίρι η φετινή σεζόν λόγω της πανδημίας.

Ο Βρετανός νομικός σημειώνει πως είναι πολύ πιθανή μια βραχυχρόνια επέκταση των συμβολαίων, με τις αποδοχές να παραμένουν ίδιες, κάτι όμως που δεν είναι ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις ούτε μπορεί να επιβληθεί.

«Για παράδειγμα, αν ένας ποδοσφαιριστής που μένει ελεύθερος πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του, δύσκολα θα υπογράψει συμβόλαιο μερικών εβδομάδων. Επίσης, αν μιλάμε για συλλόγους μικρών κατηγοριών, ίσως να μην έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τους παίκτες μετά τις 30 Ιουνίου», σχολίασε ο Ντε Μάρκο.

Ο νομικός τονίζει πως σε αυτή την περίπτωση θα οδηγηθούμε σε ιδιωτικά συμφωνητικά.

Όσον αφορά στη μεταγραφική περίοδο, η άποψη του είναι πως μια καλή λύση θα είναι τα προσύμφωνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν ένας σύλλογος θέλει να κρατήσει έναν παίκτη, αλλά ο ίδιος δεν θέλει να υπογράψει ανανέωση για δύο μήνες επειδή έχει ήδη συμφωνήσει με άλλο σύλλογο, τότε μπορεί αυτό το συμβόλαιο να τίθεται σε ισχύ μετά από δύο μήνες», λέγοντας δηλαδή πως αντί τα συμβόλαια να έχουν ισχύ από την 1η Ιουλίου να ισχύουν από την 1η Σεπτεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.