ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λίβερπουλ-Ατλέτικο: Το ματς του… θανάτου; – «Τουλάχιστον 41 θύματα του κορωνοϊού συνδέονται με τον αγώνα»

Λίβερπουλ-Ατλέτικο: Το ματς του… θανάτου; – «Τουλάχιστον 41 θύματα του κορωνοϊού συνδέονται με τον αγώνα»

Εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει αρκετός ντόρος για το παιχνίδι για τους «16» του UEFA Champions League, ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η παρουσία φιλάθλων και από τις δύο ομάδες – κυρίως οι ταξιδιώτες από την Ισπανία – θεωρείται από πολλούς ότι αποτέλεσε η αιτία που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού στην Αγγλία.

«Υπεύθυνο» για τουλάχιστον 41 θανάτους από τον κορωνοϊό είναι το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τους «16» του Champions League στις 11 Μαρτίου, όπως αναφέρουν οι Sunday Times.

Την περίοδο που έγινε η ρεβάνς τα μέτρα στη χώρα ήταν πολύ… χαλαρά και έτσι 3.000 οπαδοί των «ροχιμπλάνκος» ταξίδεψαν από τη Μαδρίτη (που τότε ήταν σε έξαρση η πανδημία) στην Αγγλία.

Σύμφωνα έρευνες, η πανδημία παρουσίασε μεγάλη έξαρση έκτοτε και αυτό αποδίδεται (και) στην παρουσία των ταξιδιωτών από την Ισπανία. Πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η τέταρτη χώρα σε κρούσματα παγκοσμίως με 258.059, ενώ 36.757 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ισπανία τότε είχε 640.000 κρούσματα σε αντίθεση με τα 100.000 στην Βρετανία, αλλά ήταν μόλις μια εβδομάδα μπροστά στην εξάπλωση του ιού. Σύμφωνα με αναλυτές του εθνικού συστήματος υγείας της Αγγλίας και ένα μοντέλο που εφαρμόζουν, ο αγώνας αυτός και το φεστιβάλ του Τσέλτεναμ «συνδέονται» αντίστοιχα με τουλάχιστον 41 και 37 θύματα, σε διάστημα από 25 ή 35 ημερών αργότερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.