ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

FIFA: Οι πέντε προϋποθέσεις για να αλλάξει παίκτης εθνική ομάδα

FIFA: Οι πέντε προϋποθέσεις για να αλλάξει παίκτης εθνική ομάδα

Στην επικύρωση των προϋποθέσεων που θα πρέπει να συγκεντρώνει ένας ποδοσφαιριστής για να έχει τη δυνατότητα να αλλάξει εθνική ομάδα προχώρησε η FIFA χθες (18/9) στο συνέδριό της.

Αναλυτικά:

1. Τη στιγμή που ο παίκτης έπαιξε τον πρώτο του επίσημο αγώνα με την τρέχουσα ομοσπονδία του, θα πρέπει να έχει ήδη την εθνικότητα που θέλει να εκπροσωπήσει.
2. Να είναι κάτω των 21 ετών τη στιγμή που έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με την τρέχουσα ομοσπονδία.
3. Να μην έχει παίξει περισσότερα από τρία παιχνίδια με την τρέχουσα εθνική ομάδα του.
4. Να έχουν περάσει τρία χρόνια από το τελευταίο παιχνίδι με την εθνική ανδρών.
5. Να μην έχει παίξει σε κανένα παιχνίδι τελικής φάσης με την εθνική ανδρών.

Μία από τις πιο πρόσφατες και γνωστές περιπτώσεις είναι εκείνη του Μουνίρ Ελ Χαντάντι, ο οποίος, αφού έπαιξε 13 λεπτά με την Ισπανία το 2014, σε έναν αγώνα στην προκριματική φάση του Euro 2014 εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας (5-1), δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 με το Μαρόκο, τη χώρα καταγωγής των γονέων του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μουνίρ, ο οποίος δεν κλήθηκε ξανά από τη «La Roja», άσκησε έφεση στο CAS, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης για τον αθλητισμό, που δικαίωσε τη FIFA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.