Οι Γερμανοί γκρινιάζουν και… «κάνουν μουτράκια» γιατί δεν τους επιτρέπει η FIFA να προπαγανδίσουν την ομοφυλοφιλία στο Κατάρ!

Δεν πήγαν σε συνέντευξη Τύπου και φωτογραφήθηκαν με τα στόματά τους κλειστά

Οι Γερμανοί γκρινιάζουν και… «κάνουν μουτράκια» γιατί δεν τους επιτρέπει η FIFA να προπαγανδίσουν την ομοφυλοφιλία στο Κατάρ!

Η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου υποστηρίζει την προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας και ήρθε σε σύγκρουση με την FIFA με αφορμή την απαγόρευση της τελευταίας να φορέσει ο αρχηγός της ομάδας περιβραχιόνιο με το σύνθημα «Οne Love» και το γνωστό ουράνιο τόξο στα παιχνίδια του Μουντιάλ.

Πριν την έναρξη της διοργάνωσης, οι αρχηγοί 7 δυτικών εθνικών ομάδων (Γερμανίας, Ολλανδίας, Ελβετίας, Δανίας, Αγγλίας, Ουαλίας και Βελγίου), όπου η προπαγάνδιση της ομοφυλοφιλίας έχει γίνει «νόμος», είχαν συμφωνήσει να βάλουν το περιβραχιόνιο με το εν λόγω σύνθημα και το ουράνιο τόξο, σε ένδειξη στήριξης των δικαιωμάτων της LGBTQ κοινότητας.

Όμως επειδή στο Κατάρ υπάρχει ποινικοποίηση για την ομοφυλοφιλία, η FIFA απείλησε πως θα τιμωρεί με κίτρινη κάρτα πριν την έναρξη του ματς, όποιον φορά τέτοιο περιβραχιόνιο.

Οι Γερμανοί σαν πρώτη αντίδραση στην πρεμιέρα με την Ιαπωνία, φωτογραφήθηκαν κρατώντας τα στόματά τους κλειστά, στέλνοντας το πρώτο ηχηρό μήνυμα κατά της FIFA που, όπως τονίζουν, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα με την στάση της.

Το ίδιο έκαναν και οι Δανοί που τόνισαν πως δεν θα στηρίξουν τον Τζιάνι Ιφαντίνο στις επόμενες εκλογές.

Οι Γερμανοί χθες, στην συνέντευξη Τύπου για το σημερινό ματς με την Ισπανία, δεν εμφανίστηκε κανένας ποδοσφαιριστής σε ένδειξη διαμαρτυρίας και μόνο ο προπονητής (κι αυτός για τα… τυπικά), ο Χάνζι Φλικ, μίλησε για λίγο στους δημοσιογράφους.

Μάλιστα, ο Φλικ δήλωσε πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν επιτρέπουν στους παίκτες του να κάνουν δηλώσεις ακόμη από το ξενοδοχείο, κάτι που έχει προκαλέσει ακόμη πιο έντονη αγανάκτηση.

«Αναγκαζόμαστε να κάνουμε ταξίδι 3 ωρών για να μιλήσουμε στον Τύπο και οι παίκτες μου προτιμώ να ξεκουραστούν. Αφού δεν τους αφήνουν να μιλήσουν από το ξενοδοχείο, ήρθα μόνος μου» είπε ο Φλικ όταν ρωτήθηκε για την απουσία ποδοσφαιριστών.

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο βασικός λόγος απουσίας των παικτών δεν είναι η απόσταση, αλλά γιατί θέλουν να δείξουν στην FIFA την ενόχλησή τους γιατί δεν τους επιτρέπει να προπαγανδίσουν υπέρ των LGBTQ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H γερμανική ομοσπονδία σκέφτηκε μάλιστα να προσφύγει και στο Διεθνές Αθλητικό δικαστήριο της Λοζάνης (CAS), με την FIFA να απαντά πως «δεν υπάρχει νομική βάση για μία τέτοια καταγγελία για να αντιστρέψει την απόφασή μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.