Σε τροχιά υλοποίησης η Νέα Τούμπα – Εγκρίθηκε το σχέδιο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Σε τροχιά υλοποίησης η Νέα Τούμπα – Εγκρίθηκε το σχέδιο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός ΠΕΝ Νίκος Ταγαράς.

Όπως έκανε γνωστό, ομόφωνα εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), στο οποίο προεδρεύει ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθ. Μπακογιάννης το σχέδιο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό και όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, εγκρίθηκαν τόσο το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο όσο και το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής τα οποία πρόκειται να προωθηθούν άμεσα στο ΣτΕ από κοινού, για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

«Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που αφορά τη Θεσσαλονίκη και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, και δεν αφορά μόνο το γήπεδο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή που αναμορφώνεται σημαντικά, καθώς προβλέπεται Εφαρμοστικό Ρυμοτομικό Σχέδιο και μάλιστα σε συμφωνία και των φορέων που θα κατασκευάσουν αλλά και του Δήμου Θεσσαλονίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταγαράς.

Σημειώνεται ότι η ομόφωνη γνωμοδότηση από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ και η σύνταξη του σχετικού σχεδίου ΠΔ ύστερα από γνωμοδότηση του ΣτΕ αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την έναρξη του συνολικού έργου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.