ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«2 στα 3» για τις ελληνικές ομάδες: Πρόκριση στο 98′ για Ολυμπιακό, θρίαμβος ΠΑΟΚ και ήττα-αποκλεισμός στα πέναλτι για Άρη

Ποιους θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

«2 στα 3» για τις ελληνικές ομάδες: Πρόκριση στο 98′ για Ολυμπιακό, θρίαμβος ΠΑΟΚ και ήττα-αποκλεισμός στα πέναλτι για Άρη

Στα πλέι οφ του Europa League και το Conference League προκρίθηκαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, ενώ ο Άρης ηττήθηκε στη Ρουμανία από την Ντιναμό Κιέβου και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που αποκλείστηκε. 

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τρεις ομάδες που έχουν «κλειδώσει» συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς ομίλους, καθώς μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την ευρωπαϊκή του συμμετοχή και μετά τον Σεπτέμβρη.

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με τη σερβική Τσουκαρίτσκι στα πλέι οφ του Europa League. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο Φάληρο στις 24 Αυγούστου και η ρεβάνς στις 31 του ίδιου μήνα. Ακόμη βέβαια και αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στου ομίλους του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την πρόκριση με το «χρυσό» γκολ του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στο 98′, ο οποίος ισοφάρισε το ματς με την Γκενκ σε 1-1 και σε συνδυασμό με τη νίκη με 1-0 στο «Γ.Καραϊσκάκη» έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Πειραιά, προτού ο αγώνας πάει στην παράταση.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είχε πιο εύκολο έργο, καθώς διέλυσε με 3-0 την Χάιντουκ Σπλιτ στην Τούμπα και με το γκολ του Σβαμπ στο πρώτο ημίχρονο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και τα δύο του Ζίβκοβιτς στο δεύτερο εξασφάλισε ξεκούρασε το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ του Conference League, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χαρτς – Ρόζενμποργκ.

Να θυμίσουμε ότι οι «ασπρόμαυροι» είχαν έρθει ισόπαλοι με 0-0 στο πρώτο ματς στην Κροατία.

Αυτός που αδίκησε τον εαυτό του ήταν ο Άρης, ο οποίος αν και είχε κερδίσει με 1-0 την Ντιναμό Κιέβου στη Θεσσαλονίκη και αν ήταν καλύτερος και απόψε, κατάφερε να χάσει και να αποκλειστεί εν τέλει στα πέναλτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με τον Τσούρασεκ, ωστόσο με τη λήξη του ημιχρόνου οι Ουκρανοί έφεραν το ματς στα ίσα με τον Βολοσίν, ενώ ο Καραβάεφ στο 85′ έκανε το 2-1. Στα πέναλτι μοιραίος για τον Άρη ήταν ο Οντουμπάτζο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.