ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με ροπαλιά του Βέλλιου στο 23΄ ο Ηρακλής έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό στο ντεμπούτο Στραματσόνι-Εσιέν.

Με ροπαλιά του Βέλλιου στο 23΄ ο Ηρακλής έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό στο ντεμπούτο Στραματσόνι-Εσιέν.

Με μια ροπαλιά του Βέλλιου, ο Ηρακλής νίκησε 1-0 στο Καυταντζόγλειο τον Παναθηναϊκό, που όχι μόνο έδειξε να έχει προβλήματα σε όλες τις γραμμές του, αλλά κι έλλειψη αγωνιστικότητας και πάθους. Ο Ιταλός Στραματσόνι στον πάγκο και ο Γκανέζος Εσιέν στη μεσαία γραμμή, κάπως αλλιώς θα είχαν ονειρευτεί το ντεμπούτο τους στον Παναθηναϊκό, όμως η πραγματικότητα τους προσγείωσε ανώμαλα.

Το γκολ του Βέλλιου στο 23’ χάρισε την πολύτιμη νίκη-ανάσα για τους κυανόλευκους, την ώρα που το «τριφύλλι» έμεινε στους 22 (όσους κι ο Πανιώνιος) και στο -8 από τον Ολυμπιακό που έχει κι ένα ματς λιγότερο. 

Δυσλειτουργικό έδειξε το 4-4-2 του Ιταλού κόουτς, με τους «ακραίους» (Ατζαγκούν-Αμπέντ) να μην μπορούν να παίξουν αυτό το ρόλο, ενώ αρκετά προβλήματα υπήρχαν για τους φιλοξενούμενους και στα μετώπισθεν(τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και με τους Πράνιτς-Τριανταφυλλόπουλο). Στην πρώτη του ο Εσιέν  δεν απογοήτευσε, αλλά δεν έκανε και το κάτι παραπάνω που θα περίμεναν οι φίλοι του Παναθηναϊκού.

Ο Ηρακλής άγγιξε νωρίς το γκολ, όταν το σουτ του Μπουλούτ, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας (τον «έχασε» ο Πράνιτς) πήγε μόλις άουτ. Κι όσο το τριφύλλι δεν μπορούσε να κάνει κάτι –με τον Εσιέν να παίρνει αρκετές μπάλες αλλά να υπάρχουν αποστάσεις με το επιθετικό δίδυμο μπλοκαρισμένο- τόσο ήρθε η «τιμωρία». 

Σε ακόμη μία αμυντική ανισορροπία του Παναθηναϊκού, όπου ο Ταυλαρίδης δεν μπόρεσε να κόψει και ο Σάντσεθ «έφαγε» προσποίηση, ο Βέλλιος έκανε ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή και στο 23’ νίκησε τον Στιλ (στη κλειστή γωνία του)! 

Οι πτέρυγες δεν μπορούσαν να αποδώσουν στο 4-4-2 του Στραματσόνι και ήταν σχεδόν… δεδομένο πως οι φιλοξενούμενοι τα περίμεναν –πάλι- όλα απ’ τον Μπεργκ. Μια δική του μπαλιά μάλιστα έβγαλε τον Καρέλη φάτσα με τον Χουάντερσον, αλλά ήταν ανεπιτυχής η προσπάθειά του να τον κρεμάσει. Οι αμυντικοί του τριφυλλιού δεν πατούσαν καθόλου καλά και λίγο έλειψε προς το φινάλε του ημιχρόνου να βάλουν «φωτιά» οι Ρομάνο και Μπουλούτ. 

Στο δεύτερο μέρος οι πράσινοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν. Να κλείσουν στα καρέ του τον Ηρακλή, να μην του δώσουν… ανάσα. Κι έτσι έγινε, με «μπόλικη» κυκλοφορία, με ένα ωραίο σουτ του Καρέλη που έφυγε μόλις άουτ, αλλά δίχως την ουσιαστική απειλή που θα έκανε την γηπεδούχο ομάδα… να τρέμει! Ο Στραματσόνι έβγαλε έξω τον κακό Ατζαγκούν, έβαλε τον Νίνη, αλλά κι αυτός δεν έδωσε το… κάτι παραπάνω που θα ήλπιζε ο Ιταλός κόουτς. Τα λεπτά περνούσαν με τον Παναθηναϊκό να μην κάνει φάσεις, να ‘χει φλύαρη υπεροχή και βασικά να μην δείχνει πως έχει το «πλάνο» να επιτεθεί. 

Η κλεψύδρα άδειαζε, ο Παναθηναϊκός όμως… τα ίδια, με τον Καρέλη σχεδόν εξαφανισμένο στην επανάληψη (κι ενώ στο πρώτο μέρος γύριζε πίσω για να παίρνει μπάλες) και τον Μπεργκ να προσπαθεί, αλλά να έχει μόνιμα πάνω του… πολλούς παίκτες. Ο Ηρακλής απλώς αμυνόταν –και επιχειρούσε να βγει σε αιφνιδιασμούς που δεν τους έβγαλε- και ο Παναθηναϊκός «πάλευε» ανορθόδοξα για την ισοφάριση. Ουσιαστικά στο τελευταίο τέταρτο είχε ένα τακουνάκι του Καρέλη που δεν τον λες και ιδιαίτερο κίνδυνο όπως εξελίχθηκε, είχε μια… υποψία φάσης με τον Κλωναρίδη (που κόπηκε με σωτήριο τάκλιν του Ζιαμπάρη) και 2-3 στημένα απ’ τα οποία δεν προέκυψε τίποτα, με το 1-0 να μην αλλάζει.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Καυταντζόγλειο ήταν ο Κομίνης..

Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Μπουλούτ (76’ Χαντί), Βέλλιος, Ρομάνο (87’ Περόνε), Πασάς 

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος (73’ Μαρινάκης), Πράνιτς, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Εσιέν, Ζέκα, Ατζαγκούν (58’ Νίνης), Αμπέντ (86’ Κλωναρίδης), Καρέλης, Μπεργκ

Ο Αντρέα Στραματσόνι φάνηκε να θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται χρόνο για να «στρώσει», όπως δήλωσε μετά την ήττα από τον Ηρακλή. Σε ένα λάθος στο πρώτο ημίχρονο που απέφερε και το γκολ του γηπεδούχου στάθηκε ο τεχνικός ηγέτης του «τριφυλλιού», αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται χρόνο για να εφαρμόσει αυτά που θέλει. 

«Είναι φυσιολογικό να μην είμαστε ευχαριστημένοι όταν χάνουμε ένα παιχνίδι. Όμως είναι ένα ξεκίνημα στο πρότζεκτ και την προσπάθειά μας. Κάναμε ένα μεγάλο λάθος στο πρώτο μέρος και δεχτήκαμε ένα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο είδα μια καλή αντίδραση από την ομάδα. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας».

Ότι ο Ηρακλής αξίζει περισσότερους βαθμούς απ’ αυτούς που έχει σχολίασε ο Νίκος Παπαδόπουλος μετά τη νίκη του Γηραιού επί του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως η ομάδα του χρειαζόταν τη νίκη κόντρα σε μεγάλο αντίπαλο. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Χρειαζόμασταν μια τέτοια νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Η αλήθεια είναι ότι σε αρκετά ματς παίξαμε καλά και δεν πήραμε βαθμούς. Μείναμε πίσω στη βαθμολογία, αλλά αυτό δεν άξιζε στην ομάδα. Σήμερα κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και αξίζαμε τη νίκη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.