ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κέρασε βαθμούς για τη γιορτή του ο Νίκος Καρέλης, και με γκολ στο 86΄ έδωσε τη νίκη 1-0 στον Παναθηναϊκό

Κέρασε βαθμούς για τη γιορτή του ο Νίκος Καρέλης, και με γκολ στο 86΄ έδωσε τη νίκη 1-0 στον Παναθηναϊκό

Κέρασε….  βαθμούς τους συμπαίκτες του και τους φίλους του Παναθηναϊκού ο Νίκος Καρέλης ανήμερα της γιορτής του και με γκολ που πέτυχε στο παρά τέσσερα, χάρισε στο «τριφύλλι» τη νίκη 1-0 επί της Βέροιας στην Ημαθία.

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του αυτή αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα κι ενώ εκκρεμεί στο εφετείο η τύχη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η νίκη των πράσινων ήταν η πρώτη στο πρωτάθλημα με τεχνικό ηγέτη τον Ιταλό Στραματσόνι. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν καλοί  και παρουσιάστηκαν στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς άνευροι και χωρίς φαντασία. Ουσιαστικά οι 2-3 πολύ μεγάλες φάσεις που έφτιαξαν προήλθαν από «δώρα» των αντιπάλων. Ξανά 90λεπτο χρησιμοποιήθηκε ο «συμπαθητικός» Εσιέν, βράχος στην άμυνα ήταν ο Σάντσεθ, δραστήριος ο Πέτριτς, κομβικοί Ζέκα-Πράνιτς, πέρασε σαν αλλαγή ο Κλωναρίδης, αλλά δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. 

Η βασίλισσα του βορρά, παρέμεινε χωρίς τρίποντο στο σπίτι της και διαμαρτύρεται για μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Τελάντερ στις καθυστερήσεις. Ο Δελφάκης σωστά αποφάσισε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι ήταν υποτονικό. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε υπερβολικά πίσω, είχε παθητικό ρόλο και επέτρεπε στη Βέροια να κάνει παιχνίδι και να ψάχνει –από τα πλάγια κυρίως- διαδρόμους για να απειλήσει τον Στιλ. 

Σιγά-σιγά οι πράσινοι έδειξαν να βελτιώνονται και να προσπαθούν με τους Νάνο-Πέτριτς-Αμπέντ και Πράνιτς να βγάλουν μια… τόλμη. Ανέλαβαν προσωρινά τα ηνία της αναμέτρησης και επιχείρησαν για το «κόλπο γκρόσο». Ωστόσο τα λεπτά περνούσαν και ουσιαστικές φάσεις δεν υπήρχαν, με τις πρώτες τελικές του Παναθηναϊκού να έρχονται με τους Εσιέν και Αμπέντ. Κι εκεί που τίποτα δεν έδειχνε πως μπορούσε μια ομάδα να πάρει προβάδισμα στο σκορ, λίγο έλειψε να το πετύχουν οι φιλοξενούμενοι. Με τον Ναζλίδη να βγάζει… τετ-α-τετ(!) τον Πέτριτς, αλλά τον Κροάτη να στέλνει… βασανιστικά άουτ την μπάλα με τον Λόπεζ απέναντί του. Το 0-0 δεν άλλαξε σε ένα κακό πρώτο μέρος με υποτονικό Παναθηναϊκό… 

Το τριφύλλι μπήκε με άγριες διαθέσεις στην επανάληψη! Αλλά την μία ο Πέτριτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα με κοντινή κεφαλιά, την άλλη ο τελευταίος άρπαξε την μπουκιά απ’ το στόμα του Πράνιτς, την… παράλλη ο Καρέλης δεν μπόρεσε να τον πλασάρει από δύσκολη θέση (σε φάση που ξεκίνησε από λάθος της Βέροιας). Κι εκεί που οι πράσινοι πίεζαν, ξαφνικά… ατόνησαν. Έχασαν το «νεύρο» τους, κλείστηκαν από τη Βέροια, οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα και η βασίλισσα του βορρά είχε εκ νέου υπεροχή. 

Ο Στραματσόνι έριξε στο ματς τον Κλωναρίδη (που έδειξε ωραία πράγματα με την Παναχαϊκή) αντί του φιλότιμου Πέτριτς, αλλά ο Έλληνας άσος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τον «ντόρο», χαμένος λογικά και στη γενική μετριότητα της ομάδας του. Η κλεψύδρα άδειαζε, ο ρυθμός είχε χαθεί (κι ενώ στο 68’ ο Νέτο θα μπορούσε να είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα που δεν αντίκρισε για μαρκάρισμα στον Καρέλη) και δεν κουνιόταν φύλλο (με την Βέροια να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να απειλήσει). Κι εκεί που πηγαίναμε… καρφί για «σβηστό» 0-0, ο Λόπεζ δεν μπόρεσε να απομακρύνει την δύσκολη κεφαλιά του Σάντσεθ και στο 86’ ο Καρέλης πήρε το ριμπάουντ για το λυτρωτικό 1-0, με τον Ισπανό αμυντικό να παρεμβαίνει δις ως το τέλος και να «κόβει» δια παντός τις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων.

Βέροια: Λόπεζ, Νέτο, Ετζενγκέλε, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Ιμπραΐμ (88’ Καϊκούτ), Άρτσε, Μαγέφσκι (83’ Γεωργιάδης), Ναζλίδης, Γιουσούφ, Κόλα (60’ Μπατιόν)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παναθηναϊκός: Στιλ, Σάντσεθ, Τελάντερ, Νάνο, Μαρινάκης, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ (76’ Ατζαγκούν), Εσιέν, Καρέλης, Πέτριτς (64’ Κλωναρίδης) 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.