ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης για Άρη και Βόλο – «Καθαρές» νίκες επί Αστέρα και ΟΦΗ

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης για Άρη και Βόλο – «Καθαρές» νίκες επί Αστέρα και ΟΦΗ

Προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήραν ο Άρης και ο Βόλος, μετά τις νίκης απέναντι σε Αστέρας Τρίπολης (2-0) και ΟΦΗ (2-0) αντίστοιχα.

Αρχικά στην Θεσσαλονίκη, η ομάδα του Άκη Μάντζιου χρειάστηκε την είσοδο των Μαντσίνι και Μπερτόγλιο, που τον… δικαίωσαν πετυχαίνοντας τα δυο γκολ των γηπεδούχων.

Η πίεση του Αστέρα Τρίπολης στο χώρο του κέντρου και η αποτελεσματικότητα του στην άμυνα, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη μεσοεπιθετική δυσλειτουργία που έδειξε ο Άρης στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν μια… ελαφρά υπεροχή, αλλά ήταν και ακίνδυνοι. Ο Άρης προσπάθησε να ανεβάσει «στροφές», πίεσε με διαφορετικούς τρόπους (από πτέρυγες και κέντρο) και είχε την πρώτη του ευκαιρία στο 23’. Ο Μάνος δέχθηκε την κάθετη του Γκάμα, πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Τσιφτσής έδιωξε με το κεφάλι (!). Αυτή ήταν και η κορυφαία στιγμή του πρώτου μέρους. Ο Αστέρας Τρίπολης πήγε στα αποδυτήρια κρατώντας με σχετική ευκολία το «μηδέν» στην εστία του.

Το δεύτερο μέρος είχε πολύ καλό ρυθμό, με τον Άρη να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. Σίλβα, Μάνος και Σάσα συνδυάστηκαν ωραία στο 51′, ο τελευταίος έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή και από θέση δεξιά, έπιασε το σουτ με το αριστερό και… τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Άρης έπαιξε… μονότερμα τον Αστέρα Τρίπολης και στο 68’ ήρθε τελικά το 1-0. Ο Σάκιτς έβγαλε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι και ο Μαντσίνι (δυο λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς) πετάχτηκε πιο γρήγορα απ’ όλους πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιφτσή. Οι Θεσσαλονικείς απελευθερώθηκαν μετά το γκολ και έφτασαν και σε δεύτερο, παίρνοντας έτσι σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει και του επαναληπτικού. Στο 75’ Οι «κίτρινοι» έκλεψαν την μπάλα από το λάθος του Πασαλίδη, συνεργάστηκαν Μαντσίνι και Μπερτόλγιο, με τον Αργεντίνο (και αυτός αλλαγή του Μάντζιου) να πλασάρει με το δεξί, λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από θέση αριστερά για το τελικό 2-0.

Στην άλλη αναμέτρηση, οι Βολιώτες με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να πραγματοποιήσουν αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ΟΦΗ «πάτησε» καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, χωρίς όμως να μπορέσει να γίνει απειλητικός. Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήρθε από τον Βόλο στο 20’. Ο Δουβίκας έπιασε γυριστή κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, με τον κίπερ των φιλοξενούμενων να μαζεύει εύκολα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν ελαφρά υπεροχή, χωρίς ωστόσο να μπορούν να βρουν ανοικτούς διαδρόμους προς την άμυνα του Βόλου. Από τη μεριά τους, οι γηπεδούχοι δεν είχαν αμυντικό ρόλο, βοηθώντας το ματς να έχει ένα καλό ρυθμό. Φάση καλή σε κάποια από τις δυο εστίες πάντως δεν είδαμε στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την έναρξη της επανάληψης (47’) ο Βόλος «άγγιξε» το 1-0 με το δοκάρι του Γκρίλο. Το γκολ όμως ήρθε στο 52’. Ο Νίκο Μαρτίνες έκανε ωραία προσποίηση στο ημικύκλιο της περιοχής και με ακόμα πιο όμορφο τελείωμα σημάδεψε την αριστερή γωνιά του Σωτηρίου. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να «απαντήσει» άμεσα, αλλά οι γηπεδούχοι έδειξαν πιο… ζωηροί στη συνέχεια και πίεσαν προς τα καρέ του Σωτηρίου. Στο 81’ ο Δουβίκας απέφυγε τον Σωτηρίου, ωστόσο το σουτ που έγινε το έδιωξαν πάνω στην γραμμή οι αμυντικοί του ΟΦΗ. Τρία λεπτά μετά, είχαμε το τελικό 2-0. Ο Νίνης εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Περέα έκανε την προβολή, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι, η άμυνα των Κρητικών δεν μπόρεσε να απομακρύνει και από κοντά ο Μήτογλου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.