Πολωνία – Σαουδική Αραβία 2-0: Πρώτο γκολ για τον Ρ.Λεβαντόφσκι σε Παγκόσμιο Κύπελλο (upd)

Οι ηττημένοι έχασαν άπειρες ευκαιρίες

Πολωνία – Σαουδική Αραβία 2-0: Πρώτο γκολ για τον Ρ.Λεβαντόφσκι σε Παγκόσμιο Κύπελλο (upd)

Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η Πολωνία νίκησε την Σαουδική Αραβία με 2-0 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Μουντιάλ 2022.

Ένα σωρό ευκαιρίες έχασαν οι ηττημένοι, αλλά απέτυχαν σε εκτέλεση πέναλτι στο τέλος του πρώτου μέρους– Δυο δοκάρια είχαν οι Ευρωπαίοι στο δεύτερο ημίχρονο.

Το 77ο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με τη φανέλα της Πολωνίας ήταν ιστορικό και πολύ σημαντικό. Η ομάδα του νίκησε την εκπληκτική Σαουδική Αραβία με 2-0, σε ματς για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ 2022, έφτασε τους 4 βαθμούς στον όμιλο και βρίσκεται -με 4 βαθμούς- πολύ κοντά στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Σαουδική Αραβία είχε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει, απέτυχε να σημειώσει γκολ με εκτέλεση πέναλτι και έμεινε στους 3 βαθμούς.

Θυμίζουμε ότι αργότερα η Αργεντινή (0 βαθμοί) αντιμετωπίζει το Μεξικό (1 βαθμό), μια αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά, ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων στο 3ο γκρουπ.

Η Πολωνία ήταν το φαβορί πριν την έναρξη του αγώνα, ωστόσο η Σαουδική Αραβία φρόντισε από τα πρώτα λεπτά να αποδείξει πως μόνο τυχαία δεν ήταν η εμφάνιση της και η νίκη επί της Αργεντινής στην πρεμιέρα.

Οι Σαουδάραβες, όχι μόνο δεν κλείστηκαν στην περιοχή τους, αλλά ήταν αυτοί που έκαναν παιχνίδι, προκαλώντας τον εκνευρισμό των Πολωνών, οι οποίοι φορτώθηκαν από νωρίς με κίτρινες κάρτες, αδυνατώντας να κερδίσουν τις μονομαχίες από τους αντιπάλους τους.

Η Σαουδική Αραβία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η Πολωνία, κόντρα στη ροή του αγώνα, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 39′.

Ο Ζιελίνσκι με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από ασίστ του Λεβαντόφσκι, χάρισε το προβάδισμα στους Πολωνούς. Η Σαουδική Αραβία είχε την ευκαιρία να απαντήσει και να πάει ισόπαλη στα αποδυτήρια του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο ο Σέζνι είχε διαφορετική άποψη.

Ο Πολωνός τερματοφύλακας, με απίθανη διπλή επέμβαση πρώτα στο πέναλτι του Αλ-Νταουσάρι και μετά στο ριμπάουντ του Αλ-Μπουραΐκ, κράτησε το προβάδισμα της Πολωνίας.

Η Σαουδική Αραβία εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο με το ίδιο πάθος. Η υπεροχή της δημιούργησε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ. Η Πολωνία όμως ήταν αυτή που μέσα σε 3 λεπτά (73′ και 76′) άγγιξε το δεύτερο γκολ, έχοντας δοκάρια με Μίλικ και Λεβαντόφσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Σαουδική Αραβία συνέχισε να πιέζει για το γκολ, αλλά η Πολωνία ήταν τελικά αυτή που τα κατάφερε και πάλι. Ο Λεβαντόφσκι εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην αντίπαλη άμυνα, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και δεν αστόχησε, πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο του γκολ σε τελική φάση πΠκοσμίου Κυπέλλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.