ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Είναι αυτή η αθλητική φωτογραφία της χρονιάς; – Η “Δονκιχωτική” φωτογραφία του Κόμπι Μπράιαντ

Είναι αυτή η αθλητική φωτογραφία της χρονιάς; – Η “Δονκιχωτική” φωτογραφία του Κόμπι Μπράιαντ

Μια απόλυτα «δονκιχωτική» στιγμή είχε ο Κόμπι Μπράιαντ στην ιστορική, όπως εξελίχθηκε, αναμέτρηση των Λος Άντζελες Λέικερς με τους Φιλαδέλφεια 76ερς στο «Wells Fargo Center».

Ιστορική, όχι βέβαια επειδή οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους νίκη στη φετινή σεζόν, έπειτα από 18 σερί ήττες (τελικό σκορ 103-91), αλλά γιατί η υποδοχή που επιφύλαξε το κοινό των 76ερς στον σούπερ σταρ των «Λιμνάνθρωπων», ήταν πραγματικά μοναδική -και πώς να μην είναι, καθώς ο Κόμπι κατάγεται από τη Φιλαδέλφεια.

Η ατμόσφαιρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης ήταν άκρως συγκινητική. Δείχνοντας την καρδιά του, ο Κόμπι χαιρετούσε τους φιλάθλους που τον αποθέωναν, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και βετεράνοι άσοι των 76ερς, όπως ο περίφημος «Dr. J» -κατά κόσμον Τζούλιους Έρβινγκ.

Η συνέχεια, όμως, τουλάχιστον εντός παρκέ, δεν ήταν ανάλογη. Ο 37χρονος άσος των Λέικερς ξεκίνησε την αναμέτρηση, ευστοχώντας σε τρία από τα πρώτα τέσσερα σουτ που επιχείρησε -και τα τρία ήταν τρίποντα. Το κοινό «σηκώθηκε στο πόδι» και άρχισε να τραγουδά εν χορώ τη γνωστή ιαχή: «M-V-P. M-V-P». Μέχρι εκεί ήταν, όμως, για τον Κόμπι. 

Όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, στην επιστολή με την οποία ανακοίνωσε, πριν από λίγες ημέρες, ότι αυτή είναι η τελευταία του σεζόν στα παρκέ του ΝΒΑ, το κορμί του δεν ανταποκρινόταν όπως παλιά και οι κινήσεις του στο γήπεδο ήταν πιο… σκουριασμένες από ποτέ. Σκόραρε, μεν, 20 πόντους, όμως είχε μόλις 7/26 σουτ συνολικά και, εκτός των άλλων, ο φωτογραφικός φακός τον κατέγραψε σε μια απόλυτα… δονκιχωτική στιγμή.

Με δέκα δευτερόλεπτα να απομένουν για την ολοκλήρωση της επίθεσης των Λέικερς και σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από το αντίπαλο καλάθι, ο Κόμπι λυγίζει τα ταλαιπωρημένα του γόνατα και ετοιμάζεται να σουτάρει, αδιαφορώντας για το πού βρίσκονται την ίδια στιγμή οι συμπαίκτες του πάνω στο παρκέ. Το ίδιο και εκείνοι, βέβαια, που γνωρίζουν ακτιβώς τι πρόκειται να συμβεί… 

Όλα σε αυτή τη φωτογραφία, την οποία ήδη κάποιοι χαρακτηρίζουν ως «αθλητικό στιγμιότυπο της χρονιάς» αντικατοπτρίζουν αυτήν την περίεργη, θλιβερή, «καθαρτική» τελευταία σεζόν του Κόμπι Μπράιαντ. Είναι ο «Δον Κιχώτης» του μπάσκετ, στην τελευταία του παράσταση…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.