Σε απομόνωση και χωρίς κινητό ο Ν.Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο – Αντιμετώπιση εγκληματία λόγω μη εμβολιασμού του

Σε απομόνωση και χωρίς κινητό ο  Ν.Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο  – Αντιμετώπιση εγκληματία λόγω μη εμβολιασμού του

Το «θρίλερ» με το Νόβακ Τζόκοβιτς και τη συμμετοχή του στο Australian Open συνεχίζεται, αφού ο Σέρβος τενίστας No.1 στον κόσμο, πέντε ώρες μετά την άφιξή του στη Μελβούρνη παραμένει «εγκλωβισμένος» στο αεροδρόμιο και υπό αστυνομική επιτήρηση, αντιμετωπιζόμενος από τις αρχές της χώρας ως εγκληματίας η τρομοκράτης.

Σε απομόνωση, χωρίς κινητό και με αστυνομικούς να τον φρουρούν παραμένει εδώ και πέντε ώρες ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο «Τουλαμαρίν», όπως δήλωσε ο πατέρας του, ο Σέρτζαν Τζόκοβιτς στον σταθμό B92 που τον προσέγγισε για να μάθει τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην Μελβούρνη.

Ο Σέρβος προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Μελβούρνης, στις 23:30 τοπική ώρα (14:30 ώρα Ελλάδας), αλλά τον περιμένει μια μακρά νύχτα, μετά την ειδοποίηση των Αρχών για λανθασμένη βίζα που παρουσίασε η ομάδα του παίκτη.

Σύμφωνα με αυστραλιανή εφημερίδα, ο Νο. 1 τενίστας στον κόσμο ανακρίθηκε από αξιωματούχους της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης σε δωμάτιο αεροδρομίου μέχρι τουλάχιστον τις 01:15 π.μ. τοπική ώρα.

Το tweet που δημοσίευσε η Τζάαλα Πάλφορντ, μεταβατική υπουργός αθλητισμού της πολιτείας της Βικτόρια, ανέφερε σχετικά:

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ρώτησε εάν θα υποστηρίξουμε την αίτηση βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς για την είσοδο στην Αυστραλία. Δεν θα παρέχουμε στον Νόβακ Τζόκοβιτς υποστήριξη ατομικής αίτησης βίζας για να συμμετάσχει στο Australian Open 2022. Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι σε δύο σημεία: η έγκριση της βίζας είναι θέμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και οι ιατρικές εξαιρέσεις είναι θέμα των γιατρών».

Ο Τζόκοβιτς δεν έχει ενημερώσει για τους λόγους που δεν είναι εμβολιασμένος, με αποτέλεσμα να έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις σε αθλητές και φιλάθλους. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, από την πλευρά του ανταποκρίθηκε στις φωνές εντός και εκτός κοινοβουλίου, αφού φίλαθλοι απειλούν με μποϊκοτάζ τη διοργάνωση, που ισχυρίζονται πως η χώρα περνά το λάθος μήνυμα στους πολίτες της με τέτοιες πρακτικές.

«Οποιοσδήποτε θέλει να εισέλθει στην Αυστραλία πρέπει να τηρεί τους νόμους. Ο Τζόκοβιτς πρέπει να αποδείξει ότι είναι ιατρικοί οι λόγοι που δεν του επιτρέπουν να εμβολιαστεί και αυτό περιμένουμε να κάνει. Σε αντίθετη περίπτωση θα πάρει την επόμενη πτήση και θα γυρίσει σπίτι του. Δεν θα υπάρξει ειδική μεταχείριση για τον Τζόκοβιτς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.