ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το μαγικό ραβδάκι του Ζοσέ Μουρίνιο δεν λειτουργεί πλέον στο Big Ben και χάνει τη μπάλα από το γήπεδο μέχρι το σπίτι του

Το μαγικό ραβδάκι του Ζοσέ Μουρίνιο δεν λειτουργεί πλέον στο Big Ben και χάνει τη μπάλα από το γήπεδο μέχρι το σπίτι του

Το Λονδίνο δεν… ταιριάζει πλέον στον Ζοσέ Μουρίνιο. Οι περιπέτειες στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, διαδέχονται η μία την άλλη. Η πορεία της Τσέλσι δείχνει πως το μαγικό ραβδάκι του special one, δεν λειτουργεί στο Big Ben. Ο Μουρίνιο της φετινής σεζόν είναι τσαλακωμένος, ρυτιδωμένος, ορατά καταβεβλημένος.

Δεν είναι όμως μόνο ο αγωνιστικός κατήφορος των μπλε που θα πρέπει να οδηγήσουν τον Πορτογάλο στην έξοδο, αλλά μια σειρά συμβάντων που τον ωθούν… τρέχοντας μακριά από το Λονδίνο.

Η Τσέλσι καταγράφει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Βρίσκεται στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. Μετρά 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 9 ήττες. Εννέα σε μόλις δεκαέξι παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ. Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης που βρίσκεται η ομάδα του Μουρίνιο το γεγονός πως εννέα συνολικά ήττες είχε κάνει μαζί τις σεζόν 2013-14 και 2014-15, σε σύνολο 76 αγώνων! 

Παράλληλα, είναι μόλις η πρώτη φορά μετά το 1978-79 που οι Λονδρέζοι έχουν χάσει τουλάχιστον εννέα παιχνίδια από τα πρώτα 16 τους στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου. Τότε είχαν υποβιβαστεί στο φινάλε…

Το επεισόδιο του Ζοσέ Μουρίνιο με την γιατρό της Τσέλσι Έβα Καρνέιρο στο ματς με την Σουόνσι στο Στάνφορντ Μπριτζ, προκάλεσε σάλο στην Αγγλία. Η όμορφη γιατρός παύτηκε από τα καθήκοντά της, μετά το κατσάδιασμα του προπονητή όταν μπήκε στον αγωνιστικό στις καθυστερήσεις να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον Εντεν Αζάρ, με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να χρειαστεί να βγει εκτός γηπέδου και την Τσέλσι να είναι με δέκα παίκτες απέναντι στη Σουόνσι. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας ερεύνησε τις κουβέντες που είπε ο Μουρίνιο στην Καρνέιρο με αποτέλεσμα να απειληθεί ακόμα και για σεξιστική συμπεριφορά. 

Η συμπεριφορά του Μουρίνιο, επικρίθηκε από τον αγγλικό Τύπο με την Καρνέιρο να βρίσκει πολλούς υποστηρικτές, οι οποίοι την παρότρυναν να κινηθεί νομικά κατά του Πορτογάλου. Λίγο αργότερα κλήθηκε σε απολογία για την αποβολή του στο παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ και το επεισόδιο που φέρεται να είχε στη φυσούνα με τον ρέφερι, Τζον Μος, στην ανάπαυλα της ήττας (2-1) στο «Άπτον Παρκ». Οι συγκρούσεις με τους δημοσιογράφους και τα παραληρήματα είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο.

Η προπονητική αυθεντία του Πορτογάλου αμφισβητείται καθολικά και άφθονα media τον αποκαλούν «dead man walking».

Νιώθοντας την αφόρητη πίεση στον πάγκο της Τσέλσι, ο Ζοσέ Μουρίνιο χάνει τη μπάλα και στην προσωπική του ζωή. Ο τεχνικός των Λονδρέζων έσπρωξε έναν πιτσιρικά, ο οποίος προσπαθούσε να τον τραβήξει βίντεο στους δρόμους του Λονδίνου. Ο 14χρονος Ότο Ναχμάχερ με το κινητό του προσπάθησε να τραβήξει βίντεο τον Μουρίνιο, ο οποίος μόλις το αντιλήφθηκε κινήθηκε προς το μέρος του. Με το ένα χέρι κρατούσε το κινητό του μιλώντας στο τηλέφωνο και με το αριστερό έσπρωξε τον νεαρό κατεβάζοντάς του το χέρι. Κατάφερε έτσι να χαλάσει το πλάνο του πιτσιρικά, ο οποίος έμεινε με την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του που δεν κατάφερε να απαθανατίσει το ίνδαλμά του.

Θύματα ληστείας

Στο Λονδίνο είχαν πέσει θύματα ληστείας η σύζυγος και η κόρη του Ζοσέ Μουρίνιο. Η 18χρονη Ματίλντε, είναι η αδυναμία του Πορτογάλου και διαμένει λόγω σπουδών μόνιμα στην Αγγλία εδώ και δύο χρόνια, πριν την επιστροφή του προπονητή στην Τσέλσι. Στα social media κυκλοφόρησαν μετά την ληστεία φωτογραφίες του Μουρίνιο μαζί με την γυναίκα και την κόρη του, με τα χαρακτηριστικά της 16χρονης τότε κοπέλας να είναι καλυμμένα. 

Από τα… καλυμμένα χαρακτηριστικά ωστόσο σε χρόνο ρεκόρ η Ματίλντε πήγε στα… αποκαλυπτικά. Με βλοσυρό ύφος και χωρίς διάθεση να χαμογελάσει, ίσως γιατί στο μυαλό του είχε πως η κόρη του κάτι ξέχασε φεύγοντας από το σπίτι, ο Ζοσέ Μουρίνιο έδωσε προσφάτως το παρών στη Βασιλική Όπερα στο Λονδίνο για τα βραβεία του άντρα της χρονιάς που διοργανώνει το γνωστό περιοδικό «GQ».

Ο προπονητής της Τσέλσι συνοδευόταν από την 18χρονη κόρη του Ματίλντε η οποία έδειχνε να απολαμβάνει τα φώτα της δημοσιότητας με το αποκαλυπτικό της ντεκολτέ.

Μπορεί ο Ζοσέ Μουρίνιο να κέρδισε το βραβείο Editor’s Special Award, όμως η μικρή Ματίλντε τζούνιορ, όπως αποκαλείται, μια και η μητέρα της έχει το ίδιο όνομα, αποφάσισε να επισκιάσει τον κομψοντυμένο «Special One», τραβώντας τα φλας των φωτογράφων.

Φορώντας ένα little black dress με ένα καυτό ντεκολτέ πόζαρε δίπλα στον πατέρα της ο οποίος στεκόταν δίπλα της έχοντας το γνωστό αυστηρό του ύφος. Η κόρη του Ζοσέ Μουρίνιο, Ματίλντι τράβηξε τα βλέμματα πάνω της σε γκαλά όπου βραβεύτηκε ο πατέρας της, λόγω του… ορθάνοιχτου ντεκολτέ της.  Η 18χρονη, είχε γίνει πρώτο θέμα νωρίτερα τον ίδιο χρόνο, όταν είχε απαθανατιστεί να κάνει clubbing με τον Niall Ηοran από τους One Direction, δημιουργώντας έντονη φημολογία περί σχέσης μεταξύ τους. 

Ο Ζοσέ Μουρίνιο πριν από δύο χρόνια αποφάσισε να κάνει τατουάζ για πρώτη φορά στη ζωή του. Ο Πορτογάλος τεχνικός «χτύπησε» στον καρπό του τα ονόματα της γυναίκας και των παιδιών του. Ο προπονητής της Τσέλσι φέρει πλέον στο χέρι του τα ονόματα της 49χρονης Tami (η γυναίκα του), της 18χρονης Tita (η κόρη του) και του μικρού της οικογένειας Zuca (ο γιος του). Πρόκειται για παρατσούκλια των μελών της οικογένειας του, αφού η γυναίκα και η κόρη του λέγονται Ματίλντε, ενώ ο γιος του, Ζοσέ Μάριο. Η οικογένεια είναι το παν γι’ αυτόν, πάνω και απ’ την καριέρα του. Και σε αυτό το γήπεδο όμως φαίνεται πως… χάνει τη μπάλα. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κλίμα στο Λονδίνο δεν σηκώνει τον Ζοσέ Μουρίνιο. Η επιστροφή στην Ιβηρική ίσως αποτελέσει μια νέα αρχή για το πληγωμένο θηρίο. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.