ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στ. Κοντονής: «Θα επανέλθει η ισονομία στο ποδόσφαιρο»

Στ. Κοντονής: «Θα επανέλθει η ισονομία στο ποδόσφαιρο»

«Διακρίνω κατάφωρη αδικία εκ μέρους διαιτητών» ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής στην εκδήλωση για τα βραβεία του ΠΣΑΤ και υπογράμμισε: «Αυτή η παθογένεια και το… πελατειακό κράτος που επικρατούσε μέχρι τώρα θα σταματήσει»…

Αναλυτικά οι δηλώσεις Κοντονή 

«Την κρίσιμη περίοδο που η Κυβέρνηση έφερνε προς ψήφιση τον νόμο που τελικώς ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, πολλοί αθλητικοί συντάκτες μας βοήθησαν να γίνουμε σοφότεροι, είτε με την κριτική τους, είτε με καλόπιστες παραινέσεις. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί ή να κλείσει τα μάτια σε επιθέσεις που δέχονται αθλητικοί συντάκτες, είτε στοχοποιούμενοι, είτε δεχόμενοι βίαιες επιθέσεις. Κάτι τέτοιο πλήττει τον πυρήνα του πολιτεύματός μας, μέρος του οποίου είναι η ελευθεροτυπία.

Αν κάποιοι σ’ αυτόν τον τόπο δεν έχουν συνηθίσει την κριτική, τότε θα πρέπει να ασχοληθούν με άλλα πράγματα κι όχι με τα κοινά. Πάντα μιλώ με τη γλώσσα της αλήθειας και ειλικρίνεια. Σήμερα, κυριολεκτικά, με την ψήφιση από τη Βουλή της τροποποίησης της στελέχωσης του διαιτητικού δικαστηρίου, ολοκληρώνεται ένας κύκλος. Ένας κύκλος που είχε να κάνει με την παρέμβαση της Πολιτείας στα ζητήματα του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Έχω την εντύπωση πως μετά από 10 μήνες, ακόμα κι αυτοί που μας επιτίθονταν με σφοδρότητα, με ιδιαίτερη λεκτική βιαιότητα, έχουν αντιληφθεί πως η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να στελεχωθεί το διαιτητικό δικαστήριο με τακτικούς δικαστές λειτούργησε θετικά.

Θέλω να καλέσω τους πάντες να τοποθετούνται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα έναντι των αποφάσεων που εκδίδουν οι τακτικοί δικαστές, διότι είναι επαγγελματίες δικαστές, δεν άγονται και δεν φέρονται. Επιτελούν το καθήκον τους βάσει του νόμου και της συνείδησής τους. Δεν λέω πως δεν θα γίνουν λάθη, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και δευτεροβάθμια όργανα. 

Παρά αυτή την προσπάθεια να υπάρξει εξυγίανση μέσω των τακτικών δικαστών στα Πειθαρχικά Όργανα, σύννεφα πέφτουν βαριά πάνω απ’ το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Γιατί ακόμα συναντάμε περιπτώσεις βίας στα γήπεδα και περιπτώσεις που συνιστούν κατάφωρη αδικία εκ μέρους διαιτητών που είναι οι άρχοντες των αγώνων. Για την Κυβέρνηση και για κάθε καλόπιστο πολίτη είναι πιθανόν οποιοσδήποτε διαιτητής να κάνει λάθος, όσον αφορά τη διεξαγωγή ενός αγώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην κρίση του πάνω σε συγκεκριμένες φάσεις. Δεν είναι όμως ανεκτό, άλλοι διαιτητές να εφαρμόζουν τον κανονισμό του ποδοσφαίρου και άλλοι να μην τον εφαρμόζουν. Αυτό συνιστά κατάφορη παραβίαση της ισονομίας. Και χωρίς ισονομία δεν μπορούμε να έχουμε ομαλό πρωτάθλημα και φιλάθλους που θα προσέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους για να δουν ένα ματς. Γι’ αυτό το λόγο θέλω να πω πως αυτή η κατάσταση θα σταματήσει». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.