ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισραηλινός δημοσιογράφος: «Η FIBA θα αποκλείσει ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα από το Ευρωμπάσκετ» [έγγραφα] [upd]

Ισραηλινός δημοσιογράφος: «Η FIBA θα αποκλείσει ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα από το Ευρωμπάσκετ» [έγγραφα] [upd]

Η κόντρα FIBA με Euroleague συνεχίζεται κανονικά και μάλιστα παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Πριν λίγες ώρες η Διεθνής Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή στην Ομοσπονδία της Σλοβενίας την οποία ενημέρωσε πως αποβάλλεται από όλες τις διοργανώσεις σε επίπεδο Αντρών επειδή σύλλογοι της χώρας προτίμησαν το EuroCup και όχι το Champions League! Η Σλοβενία, η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες με τα τωρινά δεδομένα δε θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στην προκριματική φάση του Eurobasket και να διεκδικήσουν την παρουσία τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Παρόμοια επιστολή θα σταλεί (αν δεν έχει συμβεί ήδη) σε όλες τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες που έχουν συλλόγους οι οποίοι επέλεξαν το EuroCup. 

Η απόφαση της επιστολής αναφέρει: «Η ομοσπονδία σας έχει χάσει το δικαίωμα να συμμετάσχει στις εθνικές διοργανώσεις ανδρών που οργανώνονται από τη FIBA, όπως το Eurobasket 2017. Σε περίπτωση που η ομοσπονδία σάς έχει αποδείξει πως τα προαναφερθέντα δεν είναι αληθή, καλείται να υποβάλει την διαφωνία της στην FIBA Europe μέχρι την Τετάρτη 20 Απριλίου».

Λίγο αργότερα,  ο Ισραηλινός δημοσιογράφος, Ντέιβιντ Πικ, με ανάρτησή του στο Twitter, υποστηρίζει πως με βάση τι πηγές του, το ίδιο έχει συμβεί και με αρκετές ακόμα χώρες, μεταξύ των οποίων αναφέρει και την Ελλάδα.

«Η FIBA τιμώρησε με αποβολή τις παρακάτω ομοσπονδίες από το Eurobasket 2017: Σερβία, Κροατία, Τουρκία, Ρωσία, Ισπανία, Λιθουανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, FYROM, Βοσνία, Σλοβενία, Πολωνία», τονίζει.

Την ίδια πληροφόρηση μετέφεραν και η ιταλική ιστοσελίδα Sportando, όπως και η ισπανική εφημερίδα «Mundo Deportivo».

Τι σημαίνει αυτό; Η FIBA βάζει μπροστά την απειλή της και αποκλείει όλες τις εθνικές ομάδες των παραπάνω Ομοσπονδιών απ’ όλες τις διοργανώσεις, κάτι που σημαίνει ότι οι εθνικές δεν θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε καμία μεγάλη διοργάνωση.

Επιστολή και στην ΕΟΚ

Ο εκτελεστικός διευθυντής Ευρώπης της FIBA Καμίλ Νόβακ… εμφανίστηκε δια επιστολής και στα γραφεία της ΕΟΚ.

Στη συγκεκριμένη επιστολή ανακοινώνεται ότι οι σκέψεις για κυρώσεις και αποβολές ομοσπονδιών των οποίων οι ομάδες συμφωνούν με την Ευρωλίγκα αποτελούν πλέον επίσημη απόφαση, επισημαίνεται ακόμα ότι η ΑΕΚ συμφώνησε για τουλάχιστον τρία χρόνια με τη Euroleague, επισυνάπτοντας και την σχετική επίσημη ανακοίνωση και καταλήγει: “Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε μέχρι την Τετάρτη 20 Απριλίου να μας υποβάλετε τις θέσεις σας για τα ανωτέρω”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τι σημαίνει αυτό; Η FIBA καλεί την ΕΟΚ να ενημερώσει αν η ΑΕΚ υποστεί κυρώσεις, αποβολή από τις εγχώριες διοργανώσεις επί της ουσίας, αλλιώς θα υπάρξει κίνδυνος για την Εθνική ομάδα! Πλέον αναμένεται το επόμενο βήμα, που αφορά τη στάση της Ομοσπονδίας, η οποία πρέπει να αποστείλει το σχετικό έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.