ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Αντετοκούνμπο παίρνει θέση για το ρατσιστικό σχόλιο του Τάκη Τσουκαλά (φωτο)

Ο Αντετοκούνμπο παίρνει θέση για το ρατσιστικό σχόλιο του Τάκη Τσουκαλά (φωτο)

Θέση στο πρόσφατο ρατσιστικό περιστατικό εις βάρος του αδερφού του, Θανάση, έλαβε ο σταρ του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και τη λύπη του.

Λυπημένος, αλλά και δυσαρεστημένος από το πρόσφατο ρατσιστικό περιστατικό, με πρωταγωνιστή τον αδερφό του, Θανάση, δήλωσε ο «σταρ» των Μιλγουόκι Μπακς και του ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο αδερφός του, Θανάσης, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Αφορμή για το ρατσιστικό σχόλιο, το οποίο ειπώθηκε από τον Τάκη Τσουκαλά, παρουσιαστή οπαδικής τηλεοπτικής εκπομπής, αποτέλεσε ο πρόσφατος αγώνας Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα της Euroleague.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός φίλαθλος των Πειραιωτών αποκάλεσε «πίθηκο» τον Θανάση Αντετοκούνμπο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ενα μπ…λο είστε. Με έναν πίθηκο. Εκείνος ο Αντετοκούνμπο πίθηκος είναι. Τι είναι αυτά που κάνει ο καραγκιόζης; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του».

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες. Αλλά είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατήσω την σιωπή μου.

Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ την περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα.

Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνο-νιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας.

https://www.instagram.com/p/BqMMU7cBtzg/?utm_source=ig_embed
Το σχόλιο του Τάκη Τσουκαλά για το περιστατικό

«Με αφορμή τη συνεχή προσπάθεια από τους εκπροσώπους του απόπατου της δημοσιογραφίας για τη δημιουργία εντυπώσεων από το πουθενά και την εμπλοκή του ονόματος μου σε κατά φαντασίαν και ανύπαρκτες ρατσιστικές επιθέσεις ξεκαθαρίζω τα εξής:

Δεν αναφέρθηκα ποτέ με ρατσιστική διάθεση σε φυλετικά χαρακτηριστικά, αλλά χαρακτήρισα και καυτηρίασα τη συμπεριφορά ενός αθλητή που τιμωρήθηκε δυο φορές μάλιστα από τους διαιτητές με παρατήρηση και τεχνική ποινή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γνωρίζω πολύ καλά ποιο μέσο έχει προσπαθήσει να αναγάγει σε ρατσιστικό θέμα το συγκεκριμένο περιστατικό και τους προειδοποιώ ότι θα ακολουθήσω τη νόμιμη δικαστική οδό ως απάντηση στην προσπάθεια συκοφάντησής μου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.