ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Μουντιάλ 2022: Η Β. Κορέα διέταξε τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να… μποϊκοτάρουν αγώνες τριών χωρών

Αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στους οποίους συμμετέχουν οι πολιτικοί τους εχθροί

Μουντιάλ 2022: Η Β. Κορέα διέταξε τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να… μποϊκοτάρουν αγώνες τριών χωρών

Η Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει διαλυμένες σχέσεις με τη γειτονική χώρα τη Νότια Κορέα, ενώ συνεχίζει να διατηρεί τεταμένες σχέσεις στην παγκόσμια σκηνή με χώρες όπως η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο η Βόρεια Κορέα να φιλοξενήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στο μέλλον. «Η FIFA είναι ένας παγκόσμιος ποδοσφαιρικός οργανισμός. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου, όχι πολιτικοί, και θέλουμε να ενώσουμε τους ανθρώπους», είπε.

Ο επικεφαλής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα πήγα στη Βόρεια Κορέα πριν από μερικά χρόνια για να ρωτήσω τους Βορειοκορεάτες αν ήταν έτοιμοι να φιλοξενήσουν μέρος ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με τη Νότια Κορέα. «Λοιπόν, δεν είχα επιτυχία, προφανώς, αλλά θα πήγαινα άλλες 100 φορές αν βοηθούσε. Μόνο η δέσμευση μπορεί να φέρει πραγματική αλλαγή. Είμαστε ένας παγκόσμιος οργανισμός και θέλουμε να παραμείνουμε ένας οργανισμός που ενώνει τον κόσμο».

Σύμφωνα με το KBS World TV, τα δίκτυα της Βόρειας Κορέας δεν θα προβάλουν αγώνες στους οποίους συμμετέχουν η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.

Η FIFA αντιμετωπίζει ήδη ένα τεράστιο κύμα κριτικής για την απόφασή της να απονείμει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, ειδικά λόγω του ιστορικού της χώρας στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, ο Ινφαντίνο ήταν ανένδοτος ότι έκαναν τη σωστή επιλογή κάνοντας το Κατάρ το πρώτο έθνος στη Μέση Ανατολή που θα φιλοξενήσει το διάσημο τουρνουά της FIFA. «Είμαι ακόμα πεπεισμένος ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα ανοίξει τα μάτια πολλών ανθρώπων από τον δυτικό κόσμο στον αραβικό κόσμο», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Βόρεια Κορέα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 112η θέση στον κόσμο και έχει εμφανιστεί μόνο δύο φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έκαναν το ντεμπούτο τους στο τουρνουά του 1966 που διεξήχθη στην Αγγλία και η δεύτερη συμμετοχή τους ήρθε στη Νότια Αφρική το 2010.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.