Βραζιλία: Νεκρός από πυρά αστυνομικού έπεσε ο πρωταθλητής του ζίου ζίτσου Λεάντρο Λο

O καυγάς που οδήγησε στη δολοφονία του Λεάντρο Λο

Βραζιλία: Νεκρός από πυρά αστυνομικού έπεσε ο πρωταθλητής του ζίου ζίτσου Λεάντρο Λο

Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος «μετρ του ζίου ζίτσου» Λεάντρο Λο δέχθηκε πυρά στο κεφάλι σε κλαμπ του Σάο Πάολο. Ο 33χρονος Λο βρισκόταν σε ένα κλαμπ στη γειτονιά Saude όταν φέρεται να πυροβολήθηκε από έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, ο οποίος έχει τραπεί σε φυγή, είπε η αστυνομία.

Ο Λο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε εγκεφαλικά νεκρός λίγες ώρες αργότερα. Ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους αθλητές ζίου ζίτσου όλων των εποχών, έχοντας κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οκτώ φορές.

Σύμφωνα με μια αναφορά της αστυνομίας που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Λο, που το πλήρες όνομα είναι Λεάντρο Λο Περέιρα ντο Νασιμέντο προσεγγίστηκε από έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας ενώ ήταν έξω με φίλους στο κλαμπ Sirio – ένα αθλητικό και κοινωνικό κλαμπ στο νότο της πρωτεύουσας.

Μάρτυρες είπαν ότι ο αστυνομικός άρχισε να κάνει απειλητικές χειρονομίες με ένα γυάλινο μπουκάλι στο τραπέζι. Τότε ο Λο τον ακινητοποίησε και του είπε να φύγει. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός φέρεται να έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε τον αθλητή στο μέτωπο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Λο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε εγκεφαλικά νεκρός, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειάς του. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον ύποπτο.

Ο Λο κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οκτώ φορές σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες βάρους, διατηρώντας το ρεκόρ όλων των εποχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.