Οι προτιμήσεις των Ελλήνων στην αγορά των αυτοκινήτων – Ποια μάρκα είναι η κορυφαία

Οι προτιμήσεις των Ελλήνων στην αγορά των αυτοκινήτων – Ποια μάρκα είναι η κορυφαία

Θετικό παραμένει το πρόσημο των ταξινομήσεων Ι.Χ. στην Ελλάδα, καθώς η χορήγηση νέων αδειών κυκλοφορίας παρουσίασε άνοδο μέσα στον Ιούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τα νέα αυτοκίνητα (συμπεριλαμβανομένων φορτηγών και λεωφορείων) ανήλθαν σε 21.018 έναντι 19.054 τον αντίστοιχο μήνα του 2020, με αποτέλεσμα να προκύψει άνοδος 10,3%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο, ο αριθμός των νέων οχημάτων είχε υποχωρήσει κατά 14%, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επιστρέφοντας στον Ιούλιο του 2021, τα καινούρια αυτοκίνητα, δηλαδή εξαιρώντας τα μεταχερισμένα εξωτερικού, διαμορφώθηκαν σε 11.611 , αριθμός αυξημένος κατά 12,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Από τις μάρκες, «πρωταθλήτρια» αυτοκινητοβιομηχανία (στα καινούρια Ι.Χ.) αναδείχθηκε η Toyota με 1.558 ταξινομήσεις, ενώ ακολούθησε η Peugeot με 1.096 και η Hyundai με 954. Παρεμφερής ήταν η κατάσταση και στα μεταχειρισμένα, με την Toyota να παίρνει την 1η θέση με 876 Ι.Χ. και την Renault να έπεται με 733.

Η εικόνα στις μοτοσυκλέτες

Παρόμοια ήταν η «εικόνα» και στις νέες μοτοσυκλέτες, κυβισμού άνω των 50 cc, ο αριθμός των οποίων ανήλθε σε 6.300 από 5.724 τον Ιούλιο του 2020, με αποτέλεσμα να υπάρξει άνοδος κατά 10,1%.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, ο αριθμός των νέων μοτοσυκλετών είχε μειωθεί κατά 5,8%, επίσης λόγω των ιδιαίτερω συνθηκών της υγειονομικής κρίσης.

Από την πλευρά τους, οι αποκλειστικά καινούριες μηχανές, τον Ιούλιο του 2021, ενισχύθηκαν κατά 6,7% και διαμορφώθηκαν σε 5.700.

Οι επιδόσεις του επταμήνου
Από την αρχή του 2021, ως εκ τούτου, στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν 126.661 νέα αυτοκίνητα έναντι 98.392 νέων αυτοκινήτων πέρυσι (+28,7%), καθώς και 31.077 νέες μοτοσυκλέτες έναντι 22.779 νέων μοτοσυκλετών το αντίστοιχο διάστημα του 2020 (+36,4%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.