Τα Tesla «τρελάθηκαν» – 19χρονος χάκαρε 25 οχήματα και πήρε τον έλεγχό τους από το σπίτι του

Τα Tesla «τρελάθηκαν» – 19χρονος χάκαρε 25 οχήματα και πήρε τον έλεγχό τους από το σπίτι του

Ένας 19χρονος χάκερ κατάφερε να πάρει τον έλεγχο από τον σπίτι του σε πάνω από 25 διαφορετικά μοντέλα της Tesla σε 13 χώρες.

Μάλιστα ο 19χρονος David Colombo δεν δίστασε να ποστάρει στο λογαριασμό του στο twitter κάθε επιτυχημένο χακάρισμά του, τονίζοντας ότι προς το παρόν τουλάχιστον το μόνο που έκανε ήταν να δυναμώνει την ένταση του ήχου ή να αναβοσβήνει τα φώτα του κάθε αυτοκινήτου.

Ο Colombo αναφέρει ότι ανακάλυψε μια αδυναμία στο software της Tesla και πήρε τον έλεγχο της κεντρικής μονάδας των αυτοκινήτων, έχοντας τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει πολλές επιπλέον λειτουργίες, να δει εάν ο οδηγός είναι μέσα ή όχι στο αυτοκίνητο, και το κυριότερο, να επέμβει ακόμη και όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει.

Φυσικά, ο 19χρονος χάκερ δεν αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες για το πώς πέτυχε να μπει στο λογισμικό των Tesla από απόσταση, όμως διευκρινίζει ότι δεν είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των αυτοκινήτων της Tesla τα οποία κατάφερε να χακάρει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς το παρόν και όπως συνηθίζει, η αμερικάνικη φίρμα δεν έχει απαντήσει σε όσα δήλωσε ο Colombo, αν και σε ένα πρόσφατο tweet του ο Colombo γράφει ότι είναι σε επικοινωνία με την ομάδα ασφαλείας της Tesla και ότι δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρχει κάποιο update στο software των αυτοκινήτων της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.